Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh pečený v troubě

Pstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár koleček cibule, případně trochu bylinek, upéct v troubě a užít si tu skvělou dobrotu.

Hodnocení receptu je 4,7 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 324 kJ /
316 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky27,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180-200 °C. Krok 2: Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a posypeme kmínem (navenek i uvnitř). Nakonec obalíme v mouce. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Částí cibule naplníme rybu a zbytek odložíme bokem, na obložení ryby v pekáčku. Krok 4: V pekáči rozehřejeme máslo a 1 lžíci oleje (aby se máslo nepřepalovalo). Krok 5: Pstruha vložíme do pekáče, obložíme zbylou cibulí, poklademe tenkými plátky másla a nepřikryté vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme 20-30 minut (podle velikosti pstruha) dozlatova. Krok 7: Podáváme s plátky citronu a zeleninovou oblohou.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 22. 7. 2010

Poznámka autorky Hella

Tenhle obr pstruh vážil 890 g!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (87)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Čerstvou rybu jsme už dlouho neměli, ale po shlédnutí tohoto receptu to brzy napravím. Děkuji za tip.

Dnes jsem upekla presne podle navodu jako dal do komentaru pavel70 a udelala se krasna krusticka. Foto prikladam. A dekuji za recept :-K.

Pokud chcete velkého pstruha, kupte si sivena. Je to ryba pstruhovi dokonale podobná, stejně chutná, ale větší. Dá se u nás s trochou štěstí nebo s trochou snahy sehnat.

:-)<3:yes::yes: pstruha máme rádi, musím udělat, díky za recept :-K

Chutnalo.

Výborný, jen se rozsýpal... Olej a mouku jsem nepoužila a přidala jsem koření od Vitany - Ryby. Děkuji za super recept.

Také jsem dnes pekla k večeři pstruhy. Byli vynikající.:-):-K Díky moc za recept:-K:-K:-K.

Super recept, tak krásně to tu voní, ještě jsem neochutnala, ale krusta se udělala, když jsem po 15 min pečení pomazala máslem pstruhy a dala horkovzduch a gril, ale na vice jak 200 st. krusta je hned.... :-)děkuji

Jednoduchý recept, luxusní výsledek :yes:;-)

vyborný recept

Zdravím. Dneska jsme dělali šest pstruhů, každý půlkilový. Trochu jsme pozměnili recept a byly suprovní. Hodinu předem prosolené vevnitř, otočené břichem nahoru, potom drcený kmín do břišní dutiny, k tomu kolečka cibule taky do břicha. Toď příprava na stole. Trouba vyhřátá na 200, roztopili jsme asi 2 cm plátek másla a lžíci oleje přímo na plechu v troubě. Pstruhy jsme položili na plech, posypali moukou jen tak jak leželi na jedné straně, k ocasům a do volných míst na plechu jsme přidali kolečka cibule. Pekli jsme v horkovzdušné čtvrt hodiny přikryté alobalem, potom alobal sundali, teprve teď potřeli rozpuštěným máslem a další čtvrt hodiny dopekli bez ventilátoru. Lepší rybu už jsem dlouho nejedl !!!
(Pstruzi z rybolovu ZÁVADA, kvalitnější neznám)

Jan Binka 30. 12. 2015 17:29
Dneska sem kutil dva a musím říci že se na jazyky rozapadly,a chut vyníkajicíí.:-p:-)

Barbora:skuste pstruhy nagrilu.posolím dovnitř dám kolečka cibule a plátek anglické slaniny.slaninu dám ještě asi 2 plátky přez pstruhy.pstruhy dávám do dolopatek na ryby.topit opatrně. je to dobrota.:no:

Dnes jsem zkoušela, taky se mi neudělala krusta:(, i když jsem pekla na horkovzdušku. Jinak doporučuji rybu osolit velmi velmi (!) mnoho, protože já jsem to nasolila (taky jsem si myslela velmi mnoho), ale nějak to bylo málo slané :-D No nevadí, jinak dobrá rybička.. :-) (jsem kuchař amatér, a dělala jsem 3 pstruhy najednou, takže sada - a taky to byli pěkní obři)

Lýdie:
Mně také ne:-(, nic si z toho nedělejte, ryby už hotové, takže jsem na konec zapnula na plné pecky gril seshora, bez toho ani ťuk. Zádná krusta, másla dost, i na rybě, jedině horkovzduch, a stejně krusta bez grilu by nebyla. Nevím proč ji všichni mají. :-D

dobrý recept ale já dávám ještě dovnitř pstruha kousek anglické slaniny.

kutil25: Obávám se, že prase do ryby nepatří ...

Dávám bod, dělám stejně jen místo cibule dávám dovnitř snítku petržele a plátek citronu. S cibulí určitě vyzkouším.:yes:

Naše dnešní večeře, pstruh dopadl výborně :-) díky za recept!

Po půl hodině pečení, kdy se pstruh už rozpadal se mi nevytvořila žádná krusta :-( Mouka na povrchu byla bílá a to jsem měla zapnutý i horní ohřev, takže za mě zklamání. Možná kdybych smažila na pánvi tak se krusta udělá. Nevím, kde byla chyba...:-(

František 14. 5. 2015 11:22
výborný recept, podle slavné pstruhové Vackovy líhně v Nedošíně u Loitomyšle je nejlepší pstruh 250 gramový.A je to tak !:-p

katka:180°C - horkovzduch.Jestli nemáš, tak já bych pekl na 190°C. a hlídal bych,je to fofr;-)

prosim, na kolik stupnu pecete?

dnes poprvé vyzkoušen doma pstruh podle tohoto receptu a byl výborný :-) doporučujeme :-)
:-)

Eva: Nepodlévám, peču jen tak, jak je v receptu uvedeno.

Podléváte ještě vodou nebo jen "smažíte v troubě ?

Dnes úžasný oběd,dala jsem víc cibule podle Jurry a nemělo to chybu. Díky za recept.:yes::-)

Dneska vyzkouším :-)):yes::yes:

Budu dělat zítra a už se moc těším.

Jdu na to:yes:

přidala jsem bod, místo kmínu jsem ale dala tymián, díky za recept:yes:

Luxusni zalezitost,pokapanej citronem nema chybu.Dik"

Vyborný repcept dneska vyzkoušené. Pochutnali jsme si všichni:-))

Na "české" poměry macek, ale to je duhák. Takový se dají vychovat i 10kg potvory. V Dánsku v potoce jsme běžně takové duháčky chytali 1-3kg. Po této zkušenosti nechápu proč jsou tu lidi zvyklí zabíjet a jíst takové nedochůdčata...

Jinak recept super :yes:

Kateřina 20. 1. 2014 13:31
Naprosto výborné ;-) vyzkoušeli jsme tuto neděli s přítelem a naprosto jsme si pochutnali :-8:-8:-K:-K:-K

pstruh výborný a ta cibule pohádka dík :-):-O:-)):-K

Super papaniiiii:yes:

tak jo deme to skusit:-)

Tak jdeme péct. Doufám že nám bude ten náš "pstruh" chutnat. :D

Vyborny,dietni proste namka:-*:yes:

Výborné, rychlé a skoro bez práce, chuť skvělá, pstroužek je nevysušený, přidala jsem snítku rozmarýnu!!

Tématické fráze:
pstruh v troubě, pstruh na másle v troubě, pstruh recept, recept na pstruha, pstruh recepty, recept pstruh, recepty na pstruha, recepty pstruh, recept na pstruha v troubě, příprava pstruha, recept pstruh v troubě, recept na pstruha na másle v troubě, recept pstruh na masle v troube, pečený pstruh na másle, jak připravit pstruha, recept na peceneho pstruha, jak udělat pstruha, recepty na pstruha v troubě, jak upect pstruha, recept na přípravu pstruha

Suroviny:
pstruh, máslo, olej, cibule, sůl, kmín celý, mouka hladká, citron, zelenina čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu