Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 718 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,65 g |
Tuky | 22,15 g |
Vláknina | 27,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 438,82 g |
Postup přípravy
Chlebík je lehký, není "bílý" a výrazně voní.
Zveřejněno 2. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní (základní) chleba pro Václava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxRl
Moje poznámka
Pivní (základní) chleba pro Václava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxRl
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 32 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 14 hodinami
Tématické fráze:
pivní chleba,
chleba recept,
recept na chleba,
pivní chléb,
recepty chleba,
recepty na chleba,
recept na pivní chleba,
pečení chleba,
chleba,
pivní recepty,
domácí chleba,
recepty na domaci chleba,
recept chleba,
pivni kuchařka,
domácí pívní chleba,
pivní chleba recept,
domaci pekarna pivni chleb,
peceni chlaba,
domaci chleba s pivem,
pivní chleb z domácí pekárny
Suroviny:
voda,
pivo světlé,
sůl,
olej,
ocet,
kmín celý,
česnek,
cukr,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
Komentáře (44)
Ale jedno je fakt, vyskúšala som od teba veľa vecí, zatiaľ ani jedna nebola nevydarená, alebo že by nechutilo!
Děvčátko je naše teď už téměř pětiletá neteř
Jen u nás, pokud by chleba nechutnal, rozhodně by neletěl do koše, ale podarovali bychom s ním něčí slepice. Jídlem neplýtváme.
Mám ale prosbu. Drahé polovičce víc chutná chleba obyčejný kupovaný - právě pro to, že je hutnější a nakyslejší. Moc druhů jsem zatím nevyzkoušela - může mi někdo prosím poradit receptem nebo odkazem? Všude se často právě píše ....chlebík je lehounký nadýchaný... a to není právě asi ono. Moc děkuju.
Jiřinko, fotky jsou
Spagi, jestli chceš chlebík dělat v troubě (pochopila jsem dobře, že pečku nemáš ?), na to má příliš řídké těsto, budeš muset dosypávat...a chleba už nebude tak lehký a kyprý. Co kdybys ho upekla v nějaké vymazané formě?
Na tenhle chlebík jdu zítra, jen to mísení no ...
Jendo, díky za fotky, metodou pokus - omyl pracuji od začátků svého kuchtění
Jano R., ty druhy mouk jsou dost podstatné, dělám recepty tak, aby ti, kdo je budou zkoušet, nemuseli přisypávat a mohli se spolehnout. Třeba pšeničná chlebová mouka "pije" víc tekutiny, než obyčejná hladká. A chlebík s ní je zdravější, není jen bílý. Zkus si jí koupit aspoň kilo a sama uvidíš