Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí masíčko s pěnovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

O.Oscar

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 536 kJ /
367 kcal
Bílkoviny42,50 g
Tuky19,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,50 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vysokého kastrůlku s olejem vyskládáme kuřecí stehýnka, okořeníme podle chuti. Na každý kousek dáme dva plátky šunky a dva plátky eidamu. Krok 2: V misce smícháme v poměru 1:1 zakysanou smetanu s hořčicí a zalijeme tím ty stehýnka. Masíčko musí být úplně ponořené a dáme do trouby na cca hodinku.

Zveřejněno 18. 11. 2009

Poznámka autora O.Oscar

Muzete pouzit jakekoliv maso, ale stehna nejsou tak sucha.

Ja to delam z celeho kurata bez hrbetu

Nase 16-nacti mesicni dcera to miluje.

Preju dobrou chut :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN1W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BN1W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ahojte vsichni...

To jsem moc rad, ze vam vsem chutna...
Gabino dekuji za doplneni fotek....:-K

Díky Mirčo :-8:-K Synovi moc chutnalo :-D

Gabino:-)velmi chutně vypadající oběd/večeře:-p;-).

Zajímavá úprava kuřete. Díky hořčici není třeba ani kuře solit

:-Oto může být dobré:-p:-p:yes::yes::yes:

Jendo - ty jsi dědeček :-O:-O? :-) Tak to bych podle fotografie netipovala ani omylem, ale gratuluju, dědku...:-D:-D
Kdyby byl můj syn takový jako já, už bych byla bábou taky:-!:-D:-D

Tak to už byl šestý, Eli mě předběhla;-).

Oskare, zaplať bůh, že těch chlapů na topkách přibývá:-):yes:. Zajímavý recept, škoda, že je bez fotky. Zajímalo by mě, jakou konzistenci má zakysanka s hořčicí po upečení;-).
Určitě vyzkouším a nechám zdegustovat Adámkovi,patnáctiměsíčnímu vnoučkovi, ale pátý bodík posílám. :-!:-)):yes::yes::yes:

Oskare, tento recept mi připomíná něco, co dělávala jedna moje vzdálená teta vždy o prázdninách (jindy jsem ji neviděla) u nás na chalupě a říkala tomu "šlamastyka". Nikdo neznal recept a nikdo to nikdy nevyrobil tak dobré jako ona...:-p:-p Když tak čtu ingredience a postup tvého receptu, úplně cítím tu chuť a jsem přesvědčená, že to bude ONO ;-). Proto ukládám k vyzkoušení a už teď se těším na tvoje další recepty :-). +

Jo a jeste dejte prosim vedet jak vam to chutnalo!

Teeda.. ;)
Moc dekuji za krasne komentare privitani drahe slecny ;-) , ani jsem necekal takovy ohlas.
Omlouvam se za tu horcici ;)
Ja kupuju tu v tom kelimku cca za 5kc, myslim 200g.
Mam pro vas pripraveny dasi receptik na rychle mini rizecky.
Preju vam vsem spoustu krasnych zazitku nad timto papanim! :-D

Oskare-barmane, namíchal si ten recept dost pěkně a já to určitě vyzkouším, protože mě láká chuť zakysané smetany+hořčice;-), ale boda ti dávám už teď:yes:
Taky tě tu moc vítám mezi námi a přeju ti, aby se ti tady líbilo;-)

Jasně, olina16, máš pravdu, já ten poměr 1:1 přehlídla..:-8, už je mi to jasné...;-), díky

Tématické fráze:
kureci masicko, šlamastyka recept, recept šlamastyka, hořice omáčka videorecept, šlamastyka-recept, šlamastika recepty, dobre masicko, šlamastyka recepty, výborně kuřecí masíčko, šlamastyka z kuřecího masa, pohanka s kureci omackou, kuřecí stehno s hořice, velmi dobré masíčko, jídlo šlamastyka, kureci maso-rychle a vyborně, rychle kureci masicko, vepřová šlamastyka, kuřecí masíčka, kureci platky s omackou, kuře s omáčkou

Suroviny:
stehno kuřecí, šunka, sýr eidam plátkový, olej, sůl, pepř, vegeta, smetana zakysaná, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu