Zajíc "na černo"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 727 kJ / 1 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,06 g |
| Tuky | 128,23 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 290 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 43,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek.
Krok 2: Na kastrole rozehřejeme slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 3: Přidáme koření, citronovou kůru a vložíme osoleného zajíce. Dusíme pod pokličkou tak dlouho, až vysmahne všechna šťáva. Pak zajíce zalejeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 4: Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou zředíme šťávou (výpekem) ze zajíce, přidáme do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, vše procedíme a znovu se zvěřinou podusíme.
Krok 5: Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, přisolíme nebo přisladíme. Podáváme s brambory, nebo s knedlíkem, nebo s moučnými noky
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Moje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Petule123 před 4 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 38 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 53 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 1 hodinou
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 2 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
úprava zajíce,
králík na černo,
zajíc recept,
recepty zajic,
zajíc,
recept na zajíce,
zajíc recepty,
jak upravit zajíce,
zajic na modro,
recept zajíc,
recepty na zajíce,
zajíc načerno,
omáčka ze zajíce,
zajíc úprava,
recepty ze zajíce,
priprava zajice,
recepty-zajíc,
vše o co se zajímám,
zajíc-recepty,
zajíc omáčka
Suroviny:
maso zaječí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
máslo,
mouka hladká,
cukr
Komentáře (20)
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.