Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 179 kJ / 4 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,07 g |
| Tuky | 249,03 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 514,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme nakrájené máslo, žloutek, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu odležet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o síle 3 mm, vykrajujeme kolečka, která klademe na připravený plech
Krok 4: Plech vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 10 minut.
Krok 5: Upečené slepujeme punčovinou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 11. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Moje poznámka
Linecké koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WlL4
Nejnovější recepty
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 1 hodinou
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 18 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí na červeném víně
wimra před 1 minutou
Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
Verunkavh před 38 minutami
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 1 hodinou
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 2 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 3 hodinami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 12 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 14 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 14 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 14 hodinami
Tématické fráze:
linecké koláčky,
linecké svatební koláčky,
linecký koláčky,
svěženky,
linecké s rumem,
linecke kolacky recept,
recept na linecké koláčky,
lineck svatební koláčky,
linecky kolecka,
linecké koláče,
linecká kolečka recept,
puncovina - napln do kosicku,
cukrářské koláčky,
recept na velikonoční linecké cukroví,
top recepty linecký kola,
puncovina náplň do košíčků,
linecké kolack,
linecke kolacky s orechy,
recep kolacky,
linecka kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vejce,
korpus,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
marmeláda,
rum,
čokoláda,
zdobení cukrářské,
korpus
Komentáře (4)
Grund punčoviny jsou "drobečky", jak se říká všemu co zbyde při výrobě a nikdy jich není dost. Ke spojení se použijí rovněž zbytky bars jakých krémů + marmeláda a ochutí se rumem.
Bývaly kdysi velmi žádané SVĚŽENKY
Plát piškotu máznutý marmeládou, na to punčovina (vylepšená sekanými ořechy) a navrch šlehačka...
...a lidi se po tom mohli utlouct