Kávová zrna - piškotová
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.
Suroviny pro 1 dávka
dle velikosti 30-130 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 570 kJ / 2 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,02 g |
| Tuky | 166,86 g |
| Vláknina | 17,64 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme kakao, cukr, piškoty, mletou kávu a ořechy. Následně přidáme uvařenou silnou kávu, máslo a rum.
Krok 2: Rukama vypracujeme těsto. Můžeme jej ihned zpracovat.
Krok 3: Budeme-li z něj tvořit až po nějaké době, přidáme ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum, vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí.
Krok 4: Z hotového těsta tvoříme menší oválky a do každého z nich uděláme uprostřed rýhu (špejlí, koncem tyčky), aby vzniklo "zrno". Oválky lehce stiskneme.
Krok 5: Dáme je ztuhnout do chladna a poté je namáčíme v čokoládové polevě připravené ve vodní lázni.
Krok 6: Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 25. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Moje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 8 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 16 hodinami
Tématické fráze:
kávová zrna,
nepečené cukroví kávová zrna,
cukroví kávová zrna,
kávová zrna recept,
kavove zrna nepecene,
kávové zrna,
vánoční cukroví kávová zrna,
nepečená kávová zrna,
kávová zrna cukroví,
kávové zrná recept,
kavova zrna nepecena,
nepečené cukroví-kávová zrna,
kávové zrna cukroví,
kávové zrno,
kávové zrno recept,
recept na kávová zrna,
cukroví kavove zrna,
kdy dělat nepečené cukroví,
recept na kávové zrna,
nepečené kávové zrna
Suroviny:
kakao holandské,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
piškoty dětské,
káva mletá,
máslo,
rum,
káva,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (40)
K těm fíglům ohledně polévání čokoládou - já postupuju podobně jako Mirča - jen používám párátko.
Někdo cukroví potírá štětcem namočeným v čokoládové polevě, ale to mně nikdy nešlo - asi mám levý ruce
Magdalenko
Marundo
Rebeko
Nevím ale kdo dal pod tento recept kávová zrna , to je ale úplně jiný recept.