Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 413 kJ / 5 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,42 g |
Tuky | 293,94 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,74 g |
Sacharidy | 462,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 2: Tarhoňu uvaríme, scedíme.
Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo.
Krok 4: Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
Krok 5: Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
Krok 6: Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Moje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
EvaCh před 26 minutami
Afrika řezy
dadmilka před 1 hodinou
Cuketová pochoutka
marunda před 1 hodinou
Vdolečky
gabrielamachova23 před 2 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 2 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 4 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 6 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 8 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa recepty,
tarhoň,
tarhońa,
tarhonya,
zeleninový salát s tarhoňou,
tarhoňa příprava,
těstovinové špecle,
recepty z tarhoně,
tartoňový salát,
tarhonya recept,
tarhoňa recept,
tarhoně,
omáčka ke špeclím,
tarhoňa jako salát,
těstovinové kuličky,
příprava tarhone,
tarhona a jeji priprava,
tahoňový salát,
těstoviny tarhoňa salat,
těstoviny tarhonya recepty
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
směs zeleninová mražená,
majonéza,
sýr ve střívku,
olej,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
omáčka sojová,
cukr krystal,
olej,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (10)
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.
Výroba
Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona
Jen tápu - co je tarhoňa?