Suroviny
Porce: 16 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,36 g |
| Tuky | 22,60 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 192,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpusťte droždí ve 125 ml vlažné vody, poté přimíchejte 3 lžičky mouky. Přikryjte utěrkou a nechtě na teplém místě vzkypět.
Krok 2: Přesijte zbylou mouku, semolinu a sůl do mísy a uprostřed udělejte důlek. Vejce zlehka rozšlehejte s vlažným mlékem a nalijte je do mísy s moukou. Poté přidejte droždí a 375 ml vlažné vody. Metličkou umíchejte hustší těsto bez hrudek. Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem.
Krok 3: Přiveďte k varu hrnec naplněný do jedné své třetiny vodou a položte na něj žáruvzdorný talíř. Na talíř položte na čtvrtku přeloženou utěrku.
Krok 4: Rozehřejte litinovou pánev nebo pánev na palačinky na prudkém ohni. Snižte oheň na střední žár a potřete pánev papírovým ubrouskem namočeným v oleji. Nalejte na pánev malou naběračku (cca 3 polévkové lžíce těsta) a spodkem naběračky rychle vytvarujte těsto do kolečka o průměru cca 15cm. Pracujte rychle a snažte se povrch těsta vytvarovat co možná nejrovnoměrněji. Smažte palačinku do té doby, dokud její vršek není suchý a bublinkatý. Palačinku můžete otočit a osmažit i její vrchní část, ale to není autentické.
Krok 5: Palačinku vložte do utěrky a přikryjte ji, aby zůstala teplá. Překrývejte palačinky spíše, nežli abyste je vršily. Před tím, než smažíte další palačinku, vždy znovu potřete pánev ubrouskem namočeným v oleji. Podávejte teplé s máslem a teplým medem.
Zveřejněno 20. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublinkové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yD9g
Moje poznámka
Bublinkové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yD9g
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
palacinky z drozdi,
palačinky s droždí,
palačinky bez droždí,
bublinkaté palačinky,
jak udělat bublinkovou vodu,
bublinkové máslo,
recept na palačinky z droždí,
recept na palačinky,
jak otocit palacinku,
jak palacinky aby zustaly teple,
palačinky droždí,
palačinky z z droždí,
nejlepší palacinky z drozfi,
bublinková máslo,
marocké palačinky recept,
palačinky recept z droždí,
bublinové palacinky,
jak udělat bublinkové máslo,
etiopska palacinka recept,
palačinky jak otocit
Suroviny:
droždí,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
máslo,
med
Komentáře (4)