Tatarák z buřtů
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také česnek či nezbytná worcesterová omáčka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 948 kJ / 466 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 27,61 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 924 mg |
| Sůl | 3,18 g |
| Sacharidy | 46,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí.
Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet.
Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.
Zveřejněno 6. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Moje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 3 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 16 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 2 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 3 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 3 hodinami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 5 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 5 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 6 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 15 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků,
recepty z buřtů,
pomazánka z buřtů,
tatarák z gothaje,
pokrmy z buřtu,
falešný tatarák z buřtů,
tatarák recept,
recept z buřtu,
tatarák z vůřtů,
buřty recept,
tatarák,
proč hořkne cibule,
recept burty,
co z buřtů,
tatarák z játrovky,
tatarak jinak,
tatarsky biftek ze špekačku,
tatarák z godhaje,
falešný tatarák ze špekáčků,
tatarský biftek z buřtu
Suroviny:
buřt,
cibule,
kečup sladký,
česnek,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne?
Jinak krájím, jak píše Martina.
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor