Tatarák z buřtů
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také česnek či nezbytná worcesterová omáčka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 948 kJ / 466 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 27,61 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 924 mg |
| Sůl | 3,18 g |
| Sacharidy | 46,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí.
Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet.
Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.
Zveřejněno 6. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Moje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 3 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 12 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 5 minutami
Krupičná kaše
Kajkajak před 34 minutami
Vločková kaše
Kajkajak před 37 minutami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 2 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 3 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 4 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 4 hodinami
Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků,
recepty z buřtů,
pomazánka z buřtů,
tatarák z gothaje,
pokrmy z buřtu,
falešný tatarák z buřtů,
tatarák recept,
recept z buřtu,
tatarák z vůřtů,
buřty recept,
tatarák,
proč hořkne cibule,
recept burty,
co z buřtů,
tatarák z játrovky,
tatarak jinak,
tatarsky biftek ze špekačku,
tatarák z godhaje,
falešný tatarák ze špekáčků,
tatarský biftek z buřtu
Suroviny:
buřt,
cibule,
kečup sladký,
česnek,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne?
Jinak krájím, jak píše Martina.
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor