Tatarák z buřtů
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také česnek či nezbytná worcesterová omáčka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 948 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 27,61 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 3,18 g |
Sacharidy | 46,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Buřty a cibuli oloupeme a rozmixujeme. Přidáme utřený česnek a ostatní ingredience a znova rozmixujeme, až se vše spojí.
Krok 2: Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem. Přendáme do misky a dáme do lednice asi tak na hodinu uležet.
Krok 3: Podáváme s opečenými tousty nebo topinkami.
Zveřejněno 6. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Moje poznámka
Tatarák z buřtů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gGxj
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 8 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 20 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
tatarák ze špekáčků,
recepty z buřtů,
pomazánka z buřtů,
tatarák z gothaje,
pokrmy z buřtu,
falešný tatarák z buřtů,
tatarák recept,
recept z buřtu,
tatarák z vůřtů,
buřty recept,
tatarák,
proč hořkne cibule,
recept burty,
co z buřtů,
tatarák z játrovky,
tatarak jinak,
tatarsky biftek ze špekačku,
tatarák z godhaje,
falešný tatarák ze špekáčků,
tatarský biftek z buřtu
Suroviny:
buřt,
cibule,
kečup sladký,
česnek,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
pepř,
sůl
Komentáře (11)
Co se týká názvu, už jsem podobný recept s názvem tatrák viděla v nějakém kuchařském časopise. To bychom pak nemohli používat ani pojem tatarák z lososa, ne?
Jinak krájím, jak píše Martina.
Mimochodem - občas dělávam i tatarak z brambor