Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,03 g |
| Tuky | 662,50 g |
| Vláknina | 30,05 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 1,78 g |
| Sůl | 4,04 g |
| Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky a vymačkané zelí pomeleme v mlýnku na maso.
Krok 2: V míse vše zpracujeme na těsto, které vyválíme na tloušťku do 1 cm. Vykrajujeme kolečka formičkou na koblihy.
Krok 3: Pečeme při 220 °C dokud nezezlátnou. Mohou být i tmavší.
Zveřejněno 30. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Moje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 4 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 4 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 6 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelňáky,
nejlepší zelňáky,
zelňáky recept,
zelňáky z kyselého zelí,
hrnec zelňák,
zelnak,
recept zelnaky,
top recepty zelňáky,
recept na zelnaky,
zelnáky se škvarkama,
jihočeské zelníky,
skvarkove zelnaky,
zdravé zelnaky,
recepty na zelňáky,
moje recepty,
dobré zelnáky,
recepty zelňáky,
zelnák hrnec,
jihočeské zelňáky,
zelnaky se skvarky
Suroviny:
škvarky,
mouka hladká,
zelí kysané,
sádlo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)