Černý kuba podle Ivany Gottové
Žádné jiné jídlo nedokáže zasytit na Štědrý den tak dobře, jako černý kuba. Připravte si spolu s námi tuhle tradiční staročeskou dobrotu, tak prostý a chutný pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 048 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,24 g |
| Tuky | 26,25 g |
| Vláknina | 35,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 312,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.
Krok 2: V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.
Krok 3: Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.
Krok 4: Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.
Zveřejněno 11. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černý kuba podle Ivany Gottové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noN5
Moje poznámka
Černý kuba podle Ivany Gottové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noN5
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 45 minutami
Domácí utopenci
mmmMichal před 12 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 15 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 15 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 15 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 16 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 16 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuba z mrazenych hub,
vanocni kuba z mrazenych hub,
černý kuba,
černý kuba recept,
recepty na houboveho kubu s cockou a kroupami,
vánoční černý kuba,
recept - černý kuba,
recept na kubu,
co k černému kubovi jako příloha,
recepty z hub černý kuba,
kuba bez hub,
cerny kuba bez zapekani kuba,
vánoční kuba z mražených hub recept,
vanoční kuba skroupami a čočkou,
recept houbový kuba s čočkou,
černý kuba a mražené houby,
černý kuba,
čočka po plzeňsku,
semínky gotta,
kuba a mražené houby
Suroviny:
houby,
kroupy,
tuk,
cibule,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
petržel
Komentáře (12)
Jinak jsem ten recept vyfotila, aby jste mi věřili, že jsem si to nevymyslela - ani ty houby mražené a čerstvé
Mně to i tak opravdu chutnalo a až budu mít houby sušené, vyzkouším to i s nimi, ať vím, jaký je v tom rozdíl