Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,12 g |
Tuky | 266,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 360,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
Moje poznámka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 15 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 16 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 18 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 4 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 7 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 8 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 8 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 10 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 10 hodinami
Tématické fráze:
buchta mraveniste,
dort mraveniště,
řezy mraveniště,
bábovka mraveniště,
čokoládový koláč mraveniště,
kolac mraveniště,
mravenište dort,
moucnik mraveniste,
jak upotřebit vaječný koňak,
mraveniště moučník,
mraveniště doma,
sama doma - bábovka s vaječným koňakem,
mraveniště buchta,
recepty moučníky mraveniště,
rýžová mouka recepty,
mraveniště koláč,
recepty bábovka mraveniště,
babovka s vaječnym li,
dorty mraveniste,
mraveniště řezy
Suroviny:
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
likér vaječný,
kypřící prášek do pečiva,
vanilka,
sůl,
rýže čokoládová,
tuk,
mouka
Komentáře (33)
Bábovku peču vždy do té doby, dokud se sama od krajů neodchlipuje, zkouška špejlí je jen na jistotu. Pak vyjede z formy skoro sama
casino: Vyklápění je opravdu o zvyku a o tradicích a samozřejmě také o dobrém materiálu formy. Kde to jde, dám pečící papír, ale u bábovky to opravdu nejde, takže tam kombinuju 2 rady, každá z nich pochází z jiného zdroje.
1. Formu vymažu 2x tekutým máslem.
2. Moučník nevyklápím hned po upečení, kdy se těsto leckdy ještě drží okrajů - neboj, žížalko, nic se nezapaří. Formu položím tak, aby k ní zespodu mohl vzduch a přikryji ji utěrkou. Pára naopak okraje těsta od okrajů odchlípne. Po jisté době vlažný moučník vyklopím a dám na mřížku vychladnout zcela.
Peču-li dort, dám na dno formy kolo pečícího papíru, které přetřu velmi zlehka tuhým másem, okraje nevymazávám.
Když dobře vymažu a vysypu formu, nemám obavy, že by se bábovka špatně vyklopila. Pokud si tedy omylem, jako zde, vymazání a vysypání nenaruším
...a ještě jsem použil pouze 2 žloutky, protože vaječňák podle Sandtnerky byl ze 12 žloutků na 1/2 litru rumu.
...a ještě jsem přistrouhl žluté kůry.
Těsta bylo na dva hřbety ze srnce
Bábovky nepeču, tak nevím, jak se vyklápí horká BÁBOVKA. Srnčí hřbety (zpravidla chlebíčky biskupské či ovocné) nechávám úplně vychladnout, pak formu krátce nahřeji (v horké vodě, vzhůru nohama pod grilem) a výrobek bez poškození povrchu vyklepnu) Zde jsem jednu fofmu vyklepl ještě za horka, druhou po vychladnutí. Na přidaném obrázku ten rozdíl moc vidět není, ale v reálu je zřejmý.
...málem bych bylo zapomnělo: mraveniště nám CHUTNALO