Snickers dort
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus doplňuje máslový krém s čokoládou a celý je schován pod čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
tortova forma s priemerom 28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 464 kJ / 10 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,81 g |
Tuky | 632,63 g |
Vláknina | 53,49 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 989,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve upečeme 3 korpusy, a to každý zvlášť. Nahrubo posekáme arašídy. Bílky s postupným přidáváním cukru vyšleháme do pevného stavu a zamícháme do něj 3 lžíce polohrubé mouky a posekané arašídy.
Krok 2: Vzniklou hmotu rozdělíme na tři stejné části (jeden díl vážil přibližně 430 g). Na dno formy dáme papír na pečení a boky vymažeme zlehka tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a dáme péct.
Krok 3: Pečeme cca 20 minut na 160-180 °C. Těsto nepečeme zprudka, jen jako kdybychom ho sušili. Z formy vyjmeme, až když těsto trochu vychladne a zpevní se.
Krok 4: Během pečení a chladnutí korpusů si uvaříme krém. Žloutky s cukrem zlehka zpěníme a mísu postavíme na páru. V žádném případě nesmí být mísa se žloutky ponořená, musí být jen na páře.
Krok 5: Šleháme žloutky nad parou nějakých 10 minut. Po 10 minutách máme krásný hladký žloutkový krém, který odstavíme. Do krému dáme roztát čokoládu na vaření a 1/3 másla. Vše promícháme, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nevznikne nám nádherný sametový čokoládový krém.
Krok 6: Krém odložíme na chladné místo a necháme ho vychladnout. Snickers tyčinky a mléčnou čokoládu v robotu rozsekáme na jemnější kousky. Do vychladlého žloutkového krému nakrájíme změklé máslo a vyšleháme do krému.
Krok 7: Do krému zamícháme nasekanou čokoládu, utřeme a odebereme z něj 2 velké lžíce, které použijeme na povrch a boky dortu.
Krok 8: Krém rozdělíme na dvě části a naplníme jim sněhové korpusy. Korpus je po upečení na povrchu takový polštářkový (tuto stranu můžeme přiklopit na krém).
Krok 9: Dort potřeme odloženým krémem a vložíme jej do chladu. Nad parou rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a utřeme dohladka. Polevou potřeme dort a nazdobíme ho podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 4. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snickers dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0mB
Moje poznámka
Snickers dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0mB
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 19 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 32 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 34 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
snickers dort,
snickers dort recept,
dort snickers,
snickers buchta,
snikers dort,
dort snikers,
dort snicker,
buchta snickers,
snickers recept,
snikrs dorty,
nepečený dort snickers,
krém snickers,
dort snickers bez pečeni,
dorty ze snikers,
snickers krem,
snickers bez peceni,
nepečený snickers dort,
snickers,
dort snickers nepeceny,
snicker dort
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
nesolené arašídy,
mouka polohrubá,
žloutek,
cukr krystal,
máslo,
čokoláda na vaření,
tyčinky,
čokoláda mléčná,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (18)
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415
bielkovu masu som urobila naraz na vsetky tri platy. Kedze je uz v nej muka a arasidy, ten sneh nie je nacechrany, ako ked ho vyslaham len s cukrom. (vid foto) Pecieme vysusovanim, takze nakypreny korpus pri tomto druhu pecenia nevznikne. Myslim, ze padnutej masy sa bat nemusis.
Masu som rozdelila na 3 casti a kazdy plat som piekla zvlast.
Piekla som vo forme 28 cm. Na blogu uvadzam aj autorku receptu a odkaz na recept samotny. Ona piekla vo forme obdlznikovej 22 x 33 a musim uznat, ze v tej obdlznikovej forme je to lepsie. Torta nie je makka, ako piskotova, takze tycinku mi skor evokuje ta hranata forma, ako tato okruhla. Dufam, ze Ta recept nesklame.
krajanie ?
Ako vravite + něco (ubrousek) na utření zapaplaného nože a na osušení mokrého nože před zakrojením
Vychytávka pokud pečete větší dorty (nad 30cm): složený dort PŘED POTAHOVÁNÍM přesně uprostřed protlačit tenkostěnou trubkou průměru asi 6 až 8 cm (vyšší plechovka bez dna od oliv, fazolí, chřestu, plastová trubka...) a jádro z plechovky pak vsadit zpět do dortu (možná bude nutno vršek dorovnat krémem) a pak dort potáhnout. Při krájení se nebudou klínkům bortit špičky, jak se rádo stává
často krájam nejaké rezy - a čo kus, to originál...ak je dcéra po ruke - tá ma na to oko, jeden kus má ako druhý.
To striedanie nožov si zapamätám, čo radíš. Používam len jeden nôž, ktorý dávam do horúcej vody - pod kohútik, alebo do pohára. Vďaka ti, dobrá víla!
Vela krat som pozerala ako to robi ona. Ona si vzdy pripravi dva noze do zavaraninoveho vysokeho pohara s horucou voda a strieda ich. A najprv si vzdy, akokeby rozreze tu cokoladovu polevu. Netaha noz az do vnutra zakusku.A ked uz ma tu polevu, poprekrajovanu, tak len vtedy zacne krajat naostro.
Len mám dotaz, aký systém máš (odkukaný asi od p. mamičky) na krájanie torty - čokopolevy? Ja nôž nahrievam v horúcej vode, ale veľká sláva to nie je. Vieš poradiť?