Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 175,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Moje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
sbírání smetany,
co udelat ze šlehacky,
domácí máslo z kravského mléka,
jak udělat šlehačku,
sbírání smetany z mléka,
dvojitá smetana,
jak sebrat smetanu z mléka,
jak sebrat smetanu,
šlehačka z mléka a s másla,
výroba másla z kravského mléka,
recepty ze šlehačky,
sbírání smetany z kravského mléka,
jak se sbírá smetana,
šlehačka z mléka a másla,
kotlety na šlehačce videorecept,
jak se dělá ghee,
co je ghee,
slehacka z obycejneho mleka,
šlehačka z kravského mléka,
jak se udělá šlehačka
Komentáře (15)
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...
"sbíraná šlehačka"
No, u nás (resp. u babičky) se sbírala SMETANA