Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 175,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Moje poznámka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
Nejnovější recepty
Fazolová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Smaženice z lišek
Přidáno před 10 hodinami
Pečený citrusový čaj se zázvorem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
zizalova.k před 1 hodinou
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 2 hodinami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 2 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 2 hodinami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 2 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 2 hodinami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
wimra před 3 hodinami
Klasické palačinky
KladiKIK před 3 hodinami
Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
wimra před 3 hodinami
Tématické fráze:
sbírání smetany,
co udelat ze šlehacky,
domácí máslo z kravského mléka,
jak udělat šlehačku,
sbírání smetany z mléka,
dvojitá smetana,
jak sebrat smetanu z mléka,
jak sebrat smetanu,
šlehačka z mléka a s másla,
výroba másla z kravského mléka,
recepty ze šlehačky,
sbírání smetany z kravského mléka,
jak se sbírá smetana,
šlehačka z mléka a másla,
kotlety na šlehačce videorecept,
jak se dělá ghee,
co je ghee,
slehacka z obycejneho mleka,
šlehačka z kravského mléka,
jak se udělá šlehačka
Komentáře (18)
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...