Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky s jogurtem a medvědím česnekem

Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá křupavá placička, ne moc nasáklá tukem a vonící česnekem.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 173 kJ /
519 kcal
Bílkoviny20,26 g
Tuky9,95 g
Vláknina15,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy80,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouhané brambory nemusíme v tomto případě slévat z přebytečné vody. Krok 2: Brambory smícháme se všemi přísadami. Krok 3: Smažíme na středně rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Oblíbené recepty na bramboráky

Zveřejněno 6. 2. 2015

Poznámka autorky mika59

Jogurt je místo mléka, ani jsem z brambor neslévala vodu. Medvědí česnek mám sušený, ale z čerstvého by to bylo asi lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2kL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2kL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dnes jsem bramboráčky dělala znovu. Tentokrát s čerstvým medvědím česnekem. Přidala jsem nové foto.

Dělám úplně stejné, jen místo jogurtu dávám tvaroh. Jsou výborné a hezky křupavé.:yes:

Tématické fráze:
bramboráky s medvědím česnekem, bramborak s medvedim cesnekem, bramboraky s jogurtem, recepty s medvědím česnekem, bramborák z medvědi cesnekem, bramboráky z jogurtu, bramboráky s s jogurtem, cuketové bramboráky s jogurtem, cuketa-bramborák s jogurtem, cuketa-bramborák s jogurtem, bramboral s medvedim cesnekem, braboràk s medvědím česnekem, bramboráky medvědím česnekem, bramborakys medvedím česnekem, bramboraky s medvědím, bramboraky z medvedim cesnekem, koláčky s mědvědím česnekem

Suroviny:
brambory, vejce, jogurt, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín celý, česnek mědvědí, česnek, strouhanka, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu