Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 197 kJ / 4 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,12 g |
Tuky | 266,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 360,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
Moje poznámka
Mraveniště - Ameisenkuchen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VkWv
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 8 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 2 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 3 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 5 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 5 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 9 hodinami
Tématické fráze:
buchta mraveniste,
dort mraveniště,
řezy mraveniště,
bábovka mraveniště,
čokoládový koláč mraveniště,
kolac mraveniště,
mravenište dort,
moucnik mraveniste,
jak upotřebit vaječný koňak,
mraveniště moučník,
mraveniště doma,
sama doma - bábovka s vaječným koňakem,
mraveniště buchta,
recepty moučníky mraveniště,
rýžová mouka recepty,
mraveniště koláč,
recepty bábovka mraveniště,
babovka s vaječnym li,
dorty mraveniste,
mraveniště řezy
Suroviny:
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
likér vaječný,
kypřící prášek do pečiva,
vanilka,
sůl,
rýže čokoládová,
tuk,
mouka
Komentáře (33)
Bábovku peču vždy do té doby, dokud se sama od krajů neodchlipuje, zkouška špejlí je jen na jistotu. Pak vyjede z formy skoro sama
casino: Vyklápění je opravdu o zvyku a o tradicích a samozřejmě také o dobrém materiálu formy. Kde to jde, dám pečící papír, ale u bábovky to opravdu nejde, takže tam kombinuju 2 rady, každá z nich pochází z jiného zdroje.
1. Formu vymažu 2x tekutým máslem.
2. Moučník nevyklápím hned po upečení, kdy se těsto leckdy ještě drží okrajů - neboj, žížalko, nic se nezapaří. Formu položím tak, aby k ní zespodu mohl vzduch a přikryji ji utěrkou. Pára naopak okraje těsta od okrajů odchlípne. Po jisté době vlažný moučník vyklopím a dám na mřížku vychladnout zcela.
Peču-li dort, dám na dno formy kolo pečícího papíru, které přetřu velmi zlehka tuhým másem, okraje nevymazávám.
Když dobře vymažu a vysypu formu, nemám obavy, že by se bábovka špatně vyklopila. Pokud si tedy omylem, jako zde, vymazání a vysypání nenaruším
...a ještě jsem použil pouze 2 žloutky, protože vaječňák podle Sandtnerky byl ze 12 žloutků na 1/2 litru rumu.
...a ještě jsem přistrouhl žluté kůry.
Těsta bylo na dva hřbety ze srnce
Bábovky nepeču, tak nevím, jak se vyklápí horká BÁBOVKA. Srnčí hřbety (zpravidla chlebíčky biskupské či ovocné) nechávám úplně vychladnout, pak formu krátce nahřeji (v horké vodě, vzhůru nohama pod grilem) a výrobek bez poškození povrchu vyklepnu) Zde jsem jednu fofmu vyklepl ještě za horka, druhou po vychladnutí. Na přidaném obrázku ten rozdíl moc vidět není, ale v reálu je zřejmý.
...málem bych bylo zapomnělo: mraveniště nám CHUTNALO