Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koblížky

Máte rádi koblihy, ale vyhýbáte se smaženým moučníkům? Zkuste si koblížky upéct v troubě na plechu nebo třeba ve formičkách na muffiny. Tyto koblihy jsou nejlepší čerstvě upečené, ale chutnají skvěle i druhý den.

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dana86

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 720 kJ /
2 562 kcal
Bílkoviny74,53 g
Tuky61,38 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 525 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy419,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já, pekárnu. Krok 2: Při ručním mícháni si do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek. Krok 3: Do mísy dáme všechny ostatní ingredience (máslo necháme rozpustit a poté přilejeme). Přidáme vzniklý kvásek, vymísíme hladké těsto a necháme vykynout cca hodinu. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme a vyválíme si dva pláty. Krok 5: Na jeden jemně naznačíme kolečka (skleničkou, nebo čím budeme vykrajovat) do středů dáme marmeládu a přiklopíme druhým plátem těsta. Krok 6: Vykrajujeme tak, aby kopečky marmelády byly uprostřed. Krok 7: Uložíme na plech vyložený pečicím papírem a vložme do vyhřáté trouby. Pečeme asi na 180 °C do zlatova. Hned po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 31. 1. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzx0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzx0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

připadají mi upečené jako buchty a ne koblihy

sú krásne

sú krásne

Dana86: Pokud jsi zde poprvé, plně tě chápu, já jsem tady dlouho a než jsem to vychytala, chvíli to trvalo ;-) Ono je tady kolem 40 tisíc receptů a to by bylo, aby se neopakovaly :-) Takže klídek ;-) nenech se odradit. Ono to někdy bolí, ale pokud budeš chodit častěji, tak to vychytáš. Ať se ti tu líbí:yes:

Tomu je těžký se ubránit. Registrovala jsem se dnes. Když přidáváte recepty tak vyhledáváte jestli už tu recept není?

MajaV: Dokonce 3x, zrovna dneska jsem ho hledala. Všechny jsou naprosto stejné. :no:

Už tu je stejný recept: Koblihy z trouby;-)

Tématické fráze:
pečene koblizky, koblížky pečené, recept pečené koblížky, koblížky recept, koblížky, pečené koblížky recept, peceni, miny koblížky pecene, pečení koblížků, recept na pečené koblížky, koblížek pecene, koblížky pečené recept, koblížky z hladké mouky, koblížky recepty, pečený koblížky, koblizek recepty, peceni koblížek, pečene tvarohove kobližky, vymísit, pečený koblížek

Suroviny:
mouka hladká, mléko, sůl, kvasnice, žloutek, cukr, máslo, marmeláda, máslo, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu