Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 074 kJ / 7 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,24 g |
Tuky | 461,04 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 2,66 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 638,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel.
Krok 2: Opatrně přilijeme horkou smetanu.
Krok 3: Smetanu mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak ji přecedíme přes kovový cedník a necháme přes noc uležet v lednici.
Krok 4: Druhý den připravíme z karamelového základu polevu a krém.
Krok 5: Na polevu utřeme moučkový cukr se 3 lžícemi studené vody. Do polevy vmícháme 2 lžíce karamelového základu. Na karamelový krém vyšleháme smetanu téměř do tuha. Pak do ní přidáme zbylý karamelový základ a došleháme ji.
Krok 6: Na vanilkový krém rozmícháme v troše mléka pudinkový prášek a dřeň z vanilky. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu.
Krok 7: Vmícháme pudinkovou zálivku.
Krok 8: Uvaříme hustý krém a za častého promíchání ho necháme vychladnout. Pak ho našleháme a přidáme do něj pevnou šlehačku. Krém necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
Krok 9: V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu vodu s olejem.
Krok 10: Přisypeme mouku a sůl a těsto mícháme, dokud se na dně kastrolu nezačne tvořit bílý povlak.
Krok 11: Těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme vejce.
Krok 12: Z vychladlého těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech větrníky.
Krok 13: Troubu ohřejeme přibližně na 200 °C a rozprašovačem do ní nastříkáme vodu.
Krok 14: Vložíme do ní větrníky a pečeme je, dokud nezezlátnou.
Krok 15: Větrníky necháme zcela vychladnout a pak je rozkrojíme. Horní díly potřeme polevou a necháme zaschnout. Na spodní díly cukrářským sáčkem nastříkáme nejprve vanilkový, pak karamelový krém a nakonec přiložíme horní díly s polevou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Moje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 22 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 51 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
karamelový toping,
recept na karamelový krém na větrníky,
karamelovy topping,
karamelový topping recept,
karamelový krém do větrníků,
karamelove vetrniky,
bozske karamelove vetrniky,
karamelový krém na větrníky,
recept na karamelové větrníky,
nadýchané větrníky na plech,
božské větrníky,
karamelovy topink,
vetrniky karamelove,
větrníčky,
karamelový krém do věnečků,
poleva na karamelové větrníky,
karamelový krém z cukru,
nadýchané větrníky,
větrníky recept,
větrníky recept
Suroviny:
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
voda,
smetana ke šlehání,
mléko,
pudink vanilkový,
lusk vanilkový,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
olej,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (18)
Korpusy byly patrně málo propečené... Lepší je, s pečením to trošku přehnat...
Já zapékám při 230°C a dopékám při 175°C a podle toho jak se v troubě "chovají", tak ke konci "suším" při 160°C
Pečení: 1. fáze pečení- 210°C(horkovzduch)asi 12 minut v
uzavřené troubě, lehce pokapeme vodou
2. fáze sušení- 150 - 160°C(bez horkovzduchu) asi 7
minut do zlatova při uzavřené troubě
Zásadně neotvírat, ani v 1. fázi ani v 2. fázi