Citronovo - česnekový zázrak
Přírodní likér založený na účincích česneku a schopnosti citronu pohlcovat nežádoucí pachy. Někteří pravidelní uživatelé mu připisují až zázračné účinky. Možná se s nimi ztotožníte, až si tento životabudič sami připravíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 682 kJ / 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,90 g |
Tuky | 4,44 g |
Vláknina | 50,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 117,90 g |
Postup přípravy
Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X3K
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X3K
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
česnek s citronem očistná kůra,
citron s česnekem,
česnek a citron očistná kůra,
citronovo česnekový elixír,
páter ferda česnek a citron,
česnekovo citronový elixír,
česnekový elixír,
citronovo-česnekový zázrak,
česnek a citron jako lek,
česnekový nápoj,
česnek s citronem,
česnekový sirup,
citronovocesnekovy zazrak,
česnekovo-citrónový zázrak,
česnekový čaj,
česneková kůra,
česneková tinktura s citronem,
citron a česnek,
česnek a citron,
citrónovo česneková kúra
Suroviny:
citron,
česnek český,
voda
Komentáře (148)
chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s tímto receptem. Po požití prvního panáku (2cl)se mi dostavila reakce v podobě těžkosti od žaludku a silné slinění v ústech. Druhý den jsem požil pouze půlku malého panáčku (1cl) reakce byla podobná, ale slabší na intenzitě. Dal jsem ochutnat i své mamce a měla stejnou reakci. Vždy léčivý lektvar byl požit před jídlem. Recept jsem vyrobil dle návodu. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo radu v čem je problém ? Děkuji za odpověď.
Děkuji Bohu za bylinky, a lidem jako je pan Šima, že tu pro nás jsou.
Někteří lidé jiného, dokonce i vysokoškolského vzdělání, si myslí, že je jejich vzdělání v jiném oboru či dokonce i titul předurčuje k negativnímu hodnocení jiného, dokonce i lékařského vzdělání, které, mimochodem, málokdo zvládne. Nedá se srovnat s ekonomickým studiem apod.; tím se nechci nikoho dotknout, ale je to fakt.
Já lékařskou vědu uznávám, ale i bylinkářské léčení a to i, myslím, samozřejmě každý rozumný lékař. Vždyť medicína, mimo jiné, vychází z bylinkář. léčení a opírá se o něj. Je však nutné "nevytrhávat" věci z kontextů. Bez urážky chci podotknout, že některé reakce pisatelů v této diskuzi svědčí o jejich malých znalostech o souvislostech některých skutečností o lécích i vzájemném působení jednotlivých látek. Jejich pochybnosti o přivádění vitamínů C do varu apod. mne přivádí k úsměvu. Kdo z nich ví co se při sloučení vit. C a látek z česneku děje, co vzniká, co se zachovává? A jde tady vůbec o vit. C? Já to taky nevím, ale nevylučuji a respektuji tyto pochody. A pozastavení se nad jadýrky a jejich hořkostí? Banalita. Copak chceme jíst bonbóny anebo se léčit? :) Vždyť čínská medicína říká, že nejúčinnější jsou ty nejnechutnější byliny. Jako vyléčená pacientka z rakoviny s metastázemi vím, že jadérka citrus. ovoce obsahují látky, které právě jsou jedny z nejúčinnějších při léčbě mnohých nemocí, jako např. i různých typů rakovin; to platí i o bílé hořké hmotě v kůře jakéhokoliv citrus. ovoce. O zázraku česneku (přírodního antibiotika) se ani nemusím, snad, rozšiřovat. - Proto mi mnohá hodnocení v těchto příspěvcích připadají, s odpuštěním, jako bláboly... :)... mimochodem, věřím, že tento nápoj může organizmu pomoci a ne mu uškodit.