Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 565 kJ / 852 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,70 g | 
| Tuky | 40,15 g | 
| Vláknina | 5,50 g | 
| Cholesterol | 858 mg | 
| Sodík | 2,84 g | 
| Sůl | 6,53 g | 
| Sacharidy | 51,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory očistíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
	Krok 2: Brambory uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem, novým kořením a kabanosem nakrájeným na kostičky. Kabanos můžeme před přidáním opéct.
	Krok 3: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme.
	Krok 4: Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem.
	Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 4. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Moje poznámka
					
				
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 10 minutami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 51 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 57 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hodolanská omáčka s vejci, 
						
						
							hodolandská omáčka, 
						
						
							hodolanská polévka, 
						
						
							recept na hodolanskou omacku, 
						
						
							hodulanská omáčka, 
						
						
							hodolanská omáčka e kuchařka, 
						
						
							hodolanka, 
						
						
							hodolanka recept, 
						
						
							hluchý guláš, 
						
						
							top recepty omáčky, 
						
						
							hodolandská omačka recept, 
						
						
							recept hodolanka, 
						
						
							recept na hodolanskou, 
						
						
							hodolanká omáčka, 
						
						
							recept na hodolanskou máčku, 
						
						
							hodolandská, 
						
						
							hudulanska omacka, 
						
						
							omačka hodolanka, 
						
						
							hodolanské brambory, 
						
						
							recept na hodolanku
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							šunkový kabanos, 
						
						
							vejce, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (27)
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy?