Nádivka z cukety nebo z patisonu
Pečenou nádivku z cukety, doplněnou o strouhanou nebo drobně pokrájenou uzeninu, můžeme podávat s bramborem nebo jen se zeleninovým salátem. Dobře okořeněná a vonící česnekem je skvělá za tepla i studená.
Suroviny pro 1 plech
Vyšší plech 30 x 40 cm nebo pekáček
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 156 kJ / 3 861 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 101,71 g | 
| Tuky | 308,90 g | 
| Vláknina | 73,00 g | 
| Cholesterol | 1,37 g | 
| Sodík | 1,84 g | 
| Sůl | 4,18 g | 
| Sacharidy | 158,93 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu nebo patison oloupeme a nastrouháme najemno.
	Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva.
	Krok 3: Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špekáčky pokrájíme na kostky. Pažitku nasekáme.
	Krok 4: K cuketě přidáváme postupně všechny ingredience a vše dobře promícháme.
	Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech.
	Krok 6: Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Nádivka z cukety nebo z patisonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NN8
Moje poznámka
					
				
Nádivka z cukety nebo z patisonu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NN8
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 33 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty z patizonů, 
						
						
							patizon recepty, 
						
						
							patizony recept, 
						
						
							recepty s patizonem, 
						
						
							patizony, 
						
						
							nadivka z patizonu, 
						
						
							recept z patizonu, 
						
						
							recepty patizon, 
						
						
							recepty na patizony, 
						
						
							patizon recept, 
						
						
							úprava patizonu, 
						
						
							patizon, 
						
						
							recepty s patizony, 
						
						
							patizony recepty, 
						
						
							recept na patizon, 
						
						
							recepty z cukety, 
						
						
							recepty patizony, 
						
						
							recepty z patyzonu, 
						
						
							recept na patizony, 
						
						
							cuketova nadivka
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							špekáček, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka
						
					
	
			
Komentáře (15)