Bábovka Ing. Petr
Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená kakaem a ozdobně navrstvená na světlé těsto.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 361 kJ / 3 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,16 g |
Tuky | 179,92 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 442,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme vejce s cukrem.
Krok 2: Postupně vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Krok 3: Část těsta odděláme a ochutíme kakaem. Kakaové těsto vrstvíme střídavě se světlým těstem do vymazané a vysypané formy na bábovku.
Krok 4: Pečeme asi 30–45 minut, zpočátku na 180 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Moje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 59 minutami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 3 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 3 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 4 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 4 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
TondaJ před 6 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept babovka,
bábovka ing.petr,
bábovka,
bábovka zebra,
bábovka recept,
bábovka ing.petra,
vynikajici babovka,
recepty bábovka,
babovka ing,
bábovky recepty,
top recepty bábovka,
zdravá bábovka,
jak upéct bábovku,
fantastická bábovka,
úžasná bábovka,
zebra bábovka,
dort zebra,
levná bábovka,
bábovky recept,
olejová bábovka nejlepší
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
vejce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (162)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
dvě scvrklá jablka na jemno a půl kelímku zakysanky. Nemá chybu.... foto už přidávat nebudu.
Děkuji .
Všem mohu doporučit.
Bábovka je chuťově výborná. Jen se mi při vyklápění roztrhla, asi to bylo řidším těstem, jinak chválím
I mramorování se povedlo
dál. Příště budu dělat ale 2. Dík za rychlý a výborný recept
Děkuji