Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnská ovocná srdíčka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 956 kJ /
1 902 kcal
Bílkoviny58,49 g
Tuky32,87 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy341,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:

Vyšleháme z bílků tuhý sníh, přišleháme cukr. Poté vmícháme žloutky a mouku. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané kulaté formě při 180 °C asi 25 min. Krok 2: Krém: Z mléka odlijeme asi 100 ml, ve kterém rozmícháme prášek. Krok 3: Poté do zbytku mléka dáme cukr a uvedeme do varu. Poté za stálého míchání přimícháme rozmíchanou směs. Krok 4: Asi 2 minuty povaříme. Krok 5: Poté odstavíme a necháme asi 10 minut zchladnout za občasného míchání. Krok 6: Vychladlý korpus rozkrojíme na 4 části a z každé části vykrojíme srdíčko. Krok 7: Pak vždy 2 srdíčka slepíme krémem a potřeme ze všech stran. Tak získáme 2 dortíky. Krok 8: Necháme krém ztuhnout. Poté poklademe ovocem. Krok 9: Želé připravíme dle návodu a zalijeme ovoce.

Zveřejněno 14. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81mj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81mj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché a přitom krásný výsledek:-p
:-K,super nápad,určitě k nějaké příležitosti udělám a to budou holky čubrnět :-D dávám bodík:yes:

Opravdu moc pěkný:-) a jistě i chutný nápad:-p 7.bodík:yes::-K

Velice pěkné a nápadité, ode mě letí bodík:yes:.

Připravila jsem je příteli k Valentýnu a dala jsem poprvé do těsta kakao a byly opravdu výborné :-)

Velni hezké a dobré:yes:

No tak to je moc hezké a jistě i dobré!:yes:+6.

Je to opravdu nápadité.:yes:+5:-K

Pěkňoučké a určité dobré, posílám valentýnský bodík ;-):-):yes:

Jééé, to je hezké!!:-8:yes::yes::yes:

Lenko, to jsou ale roztomilá srdíčka a vypadaji hodně jedle:-p. Dávám ti 3.bodíka:yes:

paráááda, dal bych si :yes: +1

Tématické fráze:
valentýnská srdíčka, valentýnské moučníky, valentýnský moučník, valentýnská kuchařka, valentýnský koláč-srdíčka, valentynsky cupcake, dorty srdíčka z ovoce, valentýnské srdíčka na vaření, srdíčko k valentýnu, recepty k valentýnu, valentýnská srdíčka recept, valentýnský recept, cupcake valentynské, valentynske mini srdicka dortiky, recept valentynky s ovocem, valentýnské recepty, buchta k valentýnu se srdíčkem, valentýnské dortíčky, valentýnský chlebíček se srdíčky, valentýnský koláč

Suroviny:
bílek, cukr, žloutek, mouka, kakao, zlatý klas, mléko, cukr, pudink, mléko, cukr, ovoce, želatina, voda, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu