Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 371,43 g |
Tuky | 4 188,96 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 15,59 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,26 g |
Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce.
Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká.
Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu.
Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.
Zveřejněno 22. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Moje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamka1137 před 27 minutami
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 10 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 10 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 11 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 11 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 12 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 12 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 12 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 13 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr recept,
játrový sýr,
domaci jatrovy syr,
játrový sýr domácí výroba,
forma na jatrovy syr,
vyroba játrového sýra,
recept na játrový sýr,
jatrovy syr recepty,
zapomenuté receptury masných výrobků,
výroba játrového sýru,
játrový sýr výroba,
játrový sýr pastika recept,
játrový sýr - domácí výroba,
recept jatrovy syr ve slanine,
nejlepší jatrovy sýr,
játrový sýr cena,
recept játrový sýr,
játrový sýr recept na jeho výrobu,
forma na játrovy sýra,
recept jatrovy sýr do formy
Suroviny:
játra vepřová,
maso,
sádlo,
vejce,
mouka,
pepř bílý,
koření hřebíček,
kardamom,
vývar masový,
sůl,
slanina
Komentáře (4)