Plněná focaccia
Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak naplníme mozzarellou, rajčátky, gorgonzolou či špenátem a máme skvělou svačinu či večeři.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 891 kJ / 2 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,50 g |
| Tuky | 41,85 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 367,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme ručně nebo za pomoci domácí pekárny hladké měkké těsto, které necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté jej rozdělíme na dvě části. Jednu dáme stranou, druhou vyválíme na ovál. Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 3: Polovinu vyváleného libovolnou těsta poklademe náplní, přiklopíme druhou půlkou těsta, čímž vznikne kapsa. Stejně naložíme i s odloženou částí těsta. Pořádně přimáčkneme okraje a necháme aspoň 20 minut nakynout.
Krok 4: Pak prsty uděláme do těsta důlky, nakapeme do nich olej (třeba i ten z rajčat) a povrch ozdobíme hrubou solí a rozmarýnem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C do zrůžovění. Krájíme jako koláč na díly.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Moje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Nejnovější recepty
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 46 minutami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 7 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 8 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 9 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 11 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 11 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 14 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
foccacia,
foccacia recept,
plnena foccacia,
recept foccacia,
recepty foccacia,
recept na foccacia,
foccacio,
foccacia plněná,
focacia,
focacia recept,
recepty na foccacio,
fokacia,
fokaccia,
plnena focacia,
fokaccia recepty,
recept na foccacio,
fokaccio,
fucacio,
focacio,
fokacia recept
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
mouka hladká,
droždí sušené,
gorgonzola,
sýr mozzarella,
špenátové listy,
rajče sušené,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
olej olivový,
sůl hrubá,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (17)
Delala jsem variantu s gorgonzolou a spenatem a druhou s mozzarellou a pestem z medvediho cesneku.
Opet recept, ktery nezklamal, dekuji
K receptu nejsou žádné komentáře.