Plněná focaccia
Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak naplníme mozzarellou, rajčátky, gorgonzolou či špenátem a máme skvělou svačinu či večeři.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 891 kJ / 2 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 41,85 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 367,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme ručně nebo za pomoci domácí pekárny hladké měkké těsto, které necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté jej rozdělíme na dvě části. Jednu dáme stranou, druhou vyválíme na ovál. Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 3: Polovinu vyváleného libovolnou těsta poklademe náplní, přiklopíme druhou půlkou těsta, čímž vznikne kapsa. Stejně naložíme i s odloženou částí těsta. Pořádně přimáčkneme okraje a necháme aspoň 20 minut nakynout.
Krok 4: Pak prsty uděláme do těsta důlky, nakapeme do nich olej (třeba i ten z rajčat) a povrch ozdobíme hrubou solí a rozmarýnem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C do zrůžovění. Krájíme jako koláč na díly.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Moje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 4 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 13 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 3 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 4 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 6 hodinami
Tématické fráze:
foccacia,
foccacia recept,
plnena foccacia,
recept foccacia,
recepty foccacia,
recept na foccacia,
foccacio,
foccacia plněná,
focacia,
focacia recept,
recepty na foccacio,
fokacia,
fokaccia,
plnena focacia,
fokaccia recepty,
recept na foccacio,
fokaccio,
fucacio,
focacio,
fokacia recept
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
mouka hladká,
droždí sušené,
gorgonzola,
sýr mozzarella,
špenátové listy,
rajče sušené,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
olej olivový,
sůl hrubá,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (17)
Delala jsem variantu s gorgonzolou a spenatem a druhou s mozzarellou a pestem z medvediho cesneku.
Opet recept, ktery nezklamal, dekuji
K receptu nejsou žádné komentáře.