Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky pro bara.it

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 412 kJ /
1 771 kcal
Bílkoviny51,90 g
Tuky49,46 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy273,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek, trochu vlažného mléka, cukr a droždí. Vzejitý kvásek dáme do mouky, přidáme sůl, mléko a olej. Vypracujeme. Krok 2: Necháme kynout tak 30-40 minut. Po vykynutí na vále rozdělíme, uděláme rukama 2 knedlíky. Krok 3: Do kastrolu dáme trochu vody, pařák pomastíme olejem, položíme knedlíky, přikryjeme pokličkou, vaříme 12-15 minut (jak kdo udělá velké). Uvařené několikrát propícháme. Krok 4: Když chceme plněné, rozválíme těsto, pokrajíme a plníme švestkama. Krok 5: Plněne dáváme vařit do vroucí vody (můžeme i v páře), vaříme 6 minut. Uvařené několikrát propícháme.

TIP: Jak krájet knedlíky nití

Zveřejněno 22. 2. 2010

Poznámka autorky Betina

Já jsem měla 1 knedlík a zbytek jsem plnila švestkama.

Jsou od mojí maminky, v Rumunsku nebyla jiná než hladká mouka a tady je recept. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro bara.it

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6W6V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro bara.it

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6W6V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsem moc ráda.Že se povedlo.:-8:-8

Uvařila jsem je dnes ke svíčkové. Přidala jsem 2 žloutky a 5 dkg polohrubé mouky, protože kvůli žloutkům bylo těsto řidší. Nemají chybu. Jsou jak peříčko. Je to nejlepší recept.:yes::yes::yes:

:-O úplně bez vajíčka?

:-O Za ty, co bydlí v Americe přidávám i já velký dík. Jediná mouka je "mouka na všechno", ze které taky všechno děláme. :-K

Betko, diky moc, uz jsem si je ulozila. Jak vis i tady u nas jina nez hladka mouka neni. Koukam, ze nepridavas housku ani rohlik. Musim vyzkouset.:yes:2:yes:

Tématické fráze:
parak na knedliky, knedliky se svestkama, vaříme knedlíky v páře, pařaky na knedliky, vaříme knedle, nejlepší knedlík ke svíčkové, kynuté knedlíky v páře babicovy dobroty, kynute knedliky ze švestkama, kynuté knedlíky se švestkama, knedlíky ze švestkama, jabkový se šveskama, velký pařák na knedlíky, babicovy kynute knedliky, plněné knedlíky se švestkama, pyszne i piękne wypieki drożdżowe, babicovy kynuté knedlíky v páře, pařák na knedlík, plněne knedliky ze šveskama, pařák na knedlíky velký, knedlíky se šveskama

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, olej, droždí, mléko, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu