Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Preclíky

Nechutnají Vám už rohlíky a housky z obchodu, které se zdražují raketovou rychlostí? Vyzkoušejte podle našeho receptu preclíky, které Vám jistě zachutnají a sklidíte ovace za jejich upletení. Jak velké je uděláte, je jen a jen na Vás.

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

100-150 malých preclíků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 308 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny49,11 g
Tuky75,70 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 487 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy271,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do ohřátého mléka dáme kostku cukru a nadrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy přesejeme mouku, přidáme sůl, máslo a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Krok 3: Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké válečky a ty stáčíme do preclíků. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 5: Preclíky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na pečicím papíře do červena.

TIP: Nejlepší slané pohoštění

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOLG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nezkoušel někdo náhodou, jak dlouho preclíky vydrží, pokud se nesni? Bylo by fajn moct si je upéct dopředu a dobře zabalené uložit...

Rychlé, jednoduché, dobré. :-8 Co víc si přát? :yes:

Můžu se zeptat šly by i s čokoládou ? :) děkuji

Lemel díky za fotečku:-))máš je pěkné a doufám,že chutnaly.

Keby som sa nemusela kvôli zajtrajšku snažiť, asi by som postupovala ako ty, teda ku koncu väčšie...trpezlivosť nie je moja najsilnejšia stránka...
Robila som s makom, ďalšie s kmínom a tretie iba osolené...(poznáš to určite - jeden nechce mak, druhý neznáša kmín, atď...)
Ochutnala som jeden ešte horúci, druhý už studený a teraz bojujem...;-)Pekný večer!

Magdalenkko máš je hezké.Já je mívám různé,začnu malými a skončím na velkých.Ani nevím kolik jich je z té dávky,protože jak upeču první plech hned se na ně vnuci vrhnou,tak jsem to nikdy nepočítala.Já si odměřím 2dcl mléka dám do toho cukr a droždí,lžičkou to rozmělním a vleju do mouky.Myslím že to záleží na kvalitě mouky a tak Ti stačilo míň než 2dcl mléka.Doufám že budou chutnat.:-))

Evi, piekla som na zajtra na istú akciu...:yes:
Mám ich 56 kusov, neviem, aké veľké ich mávaš ty...
A 350 g múky mi pojalo 170 ml mlieka, dávala som si pozor, pomaly som z odmerky dávkovala.

Moc dobré a neda se jim odolat, za chvíli je talíř prázdný !!!:yes::yes::-p

Preclíky mám moc ráda ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším, jinak vypadají na fotkách fakt skvělé:-p:yes::yes:

Já je peču taky na nějaké oslavy a tak 2dny dopředu.Musí být uložené v suchu aby nenavlhly.Pekli jsme je na svatbu 3dny předem a byly dobré.

Mám dotaz. Sú dobré iba čerstvé alebo sa dajú upiecť s predstihom na nejakú príležitosť? Máš ich veľmi pekné!+

Fááákt šikulka!!:yes::yes:

Tématické fráze:
precliky recept, preclíky, recept na preclíky, těsto na preclíky, preclík recept, recepty na preclíky, preclíkové těsto, recept preclíky, 2 dcl na ml, preclík, domací preclíky, preclíky bez droždí, recepty preclíky, kolik je 2dcl, 2dcl na ml, kolik je 2 dcl, preclíky recepty, dcl na ml, domácí preclíky recept, recept preclik

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mléko, cukr, droždí, sůl, vejce, mák, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu