Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Klasická česká chuťovka se hodí k pivu nebo ji můžeme darovat jako jedlý dárek. Hermelín ochutíme grilovacím kořením a spolu s cibulí a česnekem zalijeme rostlinným olejem. Po třech dnech nakládání se s radostí můžeme pustit do jídla.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danniela

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 386 kJ /
1 048 kcal
Bílkoviny74,06 g
Tuky70,48 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 3,42 g
Sůl9,00 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín použijeme raději tvrdší, aby měl možnost se rozležet společně s cibulí a česnekem. Krok 2: Hermelín nakrájíme na osminky a z každé strany obalíme v grilovacím koření. Krok 3: Na dno sklenice vyskládáme oloupanou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Na tuto vrstvu položíme hermelínové čtvrtky, potom opět navršíme cibuli a česnek a na to znovu Hermelín. Takto pokračujeme do vyčerpání sýra a cibule s česnekem, až po okraj sklenice. Vše zalijeme rostlinným olejem. Krok 4: Sklenici přetáhneme potravinovou fólií a postavíme na talířek na kuchyňskou linku. Krok 5: Necháme odležet. Třetí den je sýr připravený ke konzumaci.

TIP: Jak naložit kombinaci různých sýrů

Zveřejněno 27. 4. 2015

Poznámka autorky Danniela

1 dávka je na standardní zavařovací sklenici 0,72 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klAJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný Hermelín s grilovacím kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klAJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino > bez komentáře :-D

BlankaZ:
"...podle čeho se při nákupu řídit..."
Podle hmatu:-)):-)):-))

Včera jsem si koupila camembert,který má spotřebu 30.6. Vevnitř byl hrozně měkký,a to jsem na nakládání právě nechtěla:-(Tak nevím,podle čeho se při nákupu řídit,poradíte prosím?:-)

;-)zkuste a uvidíte, že všem zachutná i když tento recept vypadá všedně. Výborně se hodí na akce, kde se popíjí pivo a prokládá se grilovaným masem. Ať Vám, i všem, kdo vyzkouší takto naložený hermelín, chutná.

Hermelín dělám stejně, jen používám jiné koření. Je to dobrá rada, koupit méně vyzrálý hermelín(camembert). Také kupuji camembert, zdá se mi lepší, a půlím ho. Čtvrtky,jak píšete,jsou možná praktičtější-zkusím :yes:

Tématické fráze:
nakládaný camembert recept, nakládaný camembert, klasický nakládaný hermelín, nakládaný hermelín v pivu, nakládaný hermelín, nakládaný hermelín koupit, nakládaný hermelín v rostlinném oleji, nakládaný hermelím, recept na nakladaný hermelín, nakládaný hermelín recept, nakladaný camembert recepty, recept nakladany hermelin, nakládaný hermelín recepty, hermelín a camembert, chutny nalozeny hermelin, nakládaný hermelín s česnekem, hermelín naložený v pivu, nakladany hermelin v pive, nákladný hermelín obalenyv v koreni, nakladany hermelin v troube

Suroviny:
sýr hermelín, cibule, česnek, koření grilovací, olej rostlinný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu