Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 1,5 hod. vč. kynutí + 45 min. pečení 1 bochník Slané pečivo 3 názory

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
(Babiččina volba na kynutá těsta)
25 g droždí
½ lžičky cukru
200 ml teplé vody
1 žloutek
50 ml olivového oleje
1 lžička soli
Pesto:
30 g baby špenátu
3 větvičky bazalky
snítka tymiánu
1 lžička nakrájeného rozmarýnu
snítka oregana
2 stroužky česneku
špetka soli
50 g slunečnicových semínek
60 g olivového oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte teplou vodou. Překryjte mísu utěrkou, položte na teplé místo a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.

  2. Do mísy přidejte žloutek, sůl, olej a zpracujte těsto. Nejlépe se vám bude propracovávat na pracovní ploše. Vraťte do mísy a nechte kynout alespoň 45 minut. Během kynutí propracujte.

  3. Ve vysoké nádobě promixujte ingredience na pesto.

  4. Těsto vyválejte na plát cca 30 x 35 cm. Potřete pestem a stočte na délku do rolády. Spoj nechte vespod a zvrchu rozkrojte napůl po celé délce. Stočte části do copu. Přesuňte do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem.

  5. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 45 minut.

Poznámka

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/chleb-s-bylinkovo-spenatov...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Tématické fráze: 25g drozdi na 200ml vody recept s bylinkovým pestem domácí chléb s pestem recept

Zapomněl/a jsem heslo