Šlehačková kolečka
Toto křehké a velmi jednoduché cukroví zvládnou upéct i úplní začátečníci. Těsto vznikne smícháním pouhých tří surovin. Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka, která ještě horká obalujeme v cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 680 kJ / 3 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,75 g |
Tuky | 243,50 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 225,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačková kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r29E
Moje poznámka
Šlehačková kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r29E
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 3 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 3 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečení ze šlehačky,
šlehačkové kremrole,
šlehačkové těsto na kremrole,
křehké šleháčkové cukroví,
šlehačkové vánoční cukroví,
kremrole ze slehackoveho testa,
pečeme se šlehačkou,
peceni se šlehačkou,
šlehačkové těsto,
100 procentni tuk,
pečeme ze šlehačky,
cukroví ze 100 tuku,
slehackove cukrovy,
šlehačkové pečení,
šleháčkové cukroví,
kremrole že slehacky,
trubičky ze šlehačkového těsta,
vánoční cukroví s 100% tukem,
pečeme z liry,
lira na peceni
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
šlehačka,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (15)
pokud chci extra jemné cukroví dávám 40% deluxe šlehačku
každá část se uhněte zvlášť a pak se do sebe zaválí.
mouky (není specifikovaná)
druhý díl těsta - 170 g mouky, 1 žloutek a 1 lžíce citronové šťávy.
Každý díl těsta zpracujte, položte na sebe a rozválejte.Poté přeložit a zase rozválet,celkem čtyřikrát.Pak z těsta udělat kouli, dát na hodinu do lednice a pak rozválet, nakrájet, namotat na trubičky a upéct dozlatova.
Jany Remkové, ale ta k pečení používá máslo. Já 100% tuk omega nebo lira. Těsto s použitím másla jsem nezkoušela péct.Toto moje cukroví je díky 100% tuku křehké hned po vytažení z trouby.
Myslím, že i chuťově se budou lišit. Musím to zkusit porovnat.Jana