Játrová omáčka
Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 542 kJ / 1 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,30 g |
| Tuky | 75,94 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 2,53 g |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 64,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme nadrobno nebo naškrábeme.
Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, větší špetku drceného kmínu a mletého pepře a za stálého míchání vše orestujeme.
Krok 3: Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut.
Krok 5: Podle potřeby upravíme konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo vody. Podle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme.
Krok 6: Podáváme buď s vařenými brambory nebo knedlíkem. Hodí se ale i dušená rýže.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Moje poznámka
Játrová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kR1
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 10 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 11 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 11 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 12 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 13 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 16 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 17 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 17 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 18 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 18 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka,
játrová omáčka recept,
recept na játrovou omáčku,
omáčka játrová,
recept játrová omáčka,
jatrova omacka z krutich jater,
játrová omáčka z drůbežích jater,
kuřecí játrová omačka,
recepty játrová omáčka,
játrová omáčka od babičky,
krůtí játra omáčka,
játra omáčka,
játrová omáčka pro děti,
omáčka s játry,
jatrova omacka z kurecich jater,
drubeží játrová omáčka,
omáčka z jater,
játra na omáčku,
játrová,
játrováomáčka
Suroviny:
játra drůbeží,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
btw. voda+mouka(tzv.amerika jak tu nekdo reagoval) je z hlediska gastronomie NEMYSLITELNE! vzdy se dela jiska/zasmazka...
ma to co delat pusobeni lepeku(z mouky) na chut a organizmus..
aby jste se zbavili chuti MOuKY(pominem oraganizmus) musite dele provaret a tim se ochuzujete o cenne vitaminy a prvky v pokrmech obsazene..nedelejte je to hnus
PS:jina moje vyhoda oproti tady receptu je, ze usetrim panev
BEST POKRM A VARTE HLAVNE DETEM!!!! tento recept zajisti prisun vitaminu do tela vaseho ditete i kdyz zrovna ty jatra nemusi