Vlčická játrová omáčka

jitule Kuchařka:

Omáčky 24 názorů

525

Suroviny

asi 500 g kuřecích jater (jiná játra nejím, ale vy klíííííďo)
2 menší cibule
2 kávové lžičky Podravky nebo Solčanky
2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky
1 velký stroužek česneku
1 kávová lžička majoránky
olej
sůl
maggi
pepř
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. El. sporák si dáme na č. 6.

  2. Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.

  3. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme plnotučnou hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody.

  4. Zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l.

  5. Povaříme asi 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu.

  6. Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

  7. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo.

Poznámka

Podáváme s rýží, knedlem nebo my nejradši s kolínkama.

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vlčická játrová omáčka

  • malaneta malaneta

    nedávala jsem Podravku ani Maggi, ale omáčka byla výborná, ta hořčice tomu dodá takovou dobrou chuť :) :yes:

    Odpovědět

  • Fiskin Fiskin

    Palec nahoru tet jsem dovaril je vyborna:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dnes jsem použila váš recept. A můžu říct že je velmi dobrý:) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pbarva pbarva

    Ahojky Jitulko, hledám recept na játra a našel jsem tebe i s receptem, hned zítra dělám játra podle tebe :-)))))))))):yes:

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    NA OBĚD JSEM VAŘILA DLE TOHOTO RECEPTU A SUPER, AKORÁT SEM NEDALA MAJORÁNKU PAČ JI PŘÍTEL NEMUSÍ. ALE TA HOŘČICE JE TAM SKVĚLÁ, DÍKY ZA TIP, BODÍK LETÍ!!! :-K:-K

    Odpovědět

  • Daranea Daranea

    Recept mě zaujal, hlavně proto, že mám na sporáku jen 1-3, tak komentuju čistě proto, abyste se tím taky pobavili. Nechci být za hnidopicha :-))

    Odpovědět

  • Ivikpelik Ivikpelik

    jatra mam moc rada a takhle chutnaji vyborne:yes:

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Kuřecí játra máme moc rádi a přiznám se, že je dělám na mnoho způsobů, ale omáčka mě nenapadla...:-D:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    :yes::yes: MŇAMÓZNÍ :yes::yes: :-p

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Dobrý den právě jsem uvařila váš recept...a moc všem chutnal...díky za skvělou inspiraci ! :-)

    Odpovědět

  • SAŠA SAŠA(neregistrovaný)

    JO TO VPOHODĚ HORČICE DĚLA SVY OK DAVAM :yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :yes:Krásný náhodný receptík:-pdrůbeží játra dělávám,ale nenapadlo mě přidat hořčici;-)Dík za fajn nápad;-)+7:yes:

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    monca3079: A tu rýži zkus tuhle: http://bucifousek.webgarden.cz/z-papinaku/ryze-z-p..., je naprosto nejlepší a jinak rýži už ani navařím. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • monca3079 monca3079

    Tak spapano..mooc chutnalo..jen decka vybrala jatra:-)
    jo a jeste jsem tam nedala majoranku..pac ji nemam..skoda no i tak byla dobra..k obedu byla s kolinkama a k vece skusime ryzi:-)),takze dekuji za skvely receptik na nedeli:-K a davam:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo