Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 7 názorů

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
250 ml vody
50 g změklého sádla
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
150 g špaldové mouky
1 lžíce kmínu
2 lžičky soli
3 lžíce ovesných vloček
4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.

  2. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  3. Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky.

  4. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

  • Irrena Irrena

    Dneska peču tento chléb;-)jsem na něj moc zvědavá:-8Bodík dávám za skvělý recept:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: ten recept tady z topreceptů vypadá nejjednodušeji, chleba s kváskem chutná opravdu mnohem lépe, já přidávám kvásek i do rohlíků trošku, a když vypěstuješ moc, tak uvaříš krkonošské kyselo :yes:

    Odpovědět

  • vladi vladi

    ;-);-)Děkuji,děkuji, za rady vyzkouším-díky:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Betyna Betyna

    Vladi ohledně kvásku máš 3 možnosti:
    1. vypěstuješ sama
    2. koupíš sušený např. v DM Drogerii
    3. možná prodává vaše pekárna

    vypěstování kvásku:
    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366
    nebo
    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7070

    nebo smícháš trochu vlažné vody + žitnou celozrnnou mouku, hustota jako asi na lívance, necháš vzejít do druhého dne, druhý den trochu odebereš, přidáš vody + mouky zase hustota jako na lívance (ne řídký) pozor - druhý den je velmi bouřlivá reakce, a tak jedeš pár dní, odebrané můžeš dávat do chleba, já už pak neodebírám vždycky, občas jen přidám vody a mouky

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-pto musí být dobrý chlebík-jen nevím jak udělat ten "žitný kvásek"? poradí mi někdo?.:-p:-p:-))Předem díky.Taky by jsem to chtěla zkusit .;-);-)Jinak už jsem poslala bodík-dobrý tip.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O no, super!!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kváskový rohlík domácí chleba se sádlem domací chléb se sádlem vícezrnný rohlík recept vicezrnny kvaskovy chleba vícezrnný kváskový chleba recept recept na cleba hrnkový pečeme s sádlem recept na krkonošský chleba recepty na kvaskovy cleba recept na cleba recept vicezrnny rohlik vícezrnný chleba chléb vícezrnný vícezrnný kváskový chléb vícezrnný chléb recept vicezrnny domaci chleba recept na chleba krkonossky kvaskovy chleba kváskový chléb

Zapomněl/a jsem heslo