Suroviny
Porce: 50-60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 034 kJ / 6 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,71 g |
Tuky | 336,64 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 745,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit.
Krok 2: Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo.
Krok 3: Pečeme na 200°C do červena.
Krok 4: Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.
Krok 5: Řezy necháme 1-2 dny rozležet.
Krok 6: Krém:
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Moje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 7 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 12 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 15 hodinami
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 7 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 8 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 9 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 9 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 10 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 11 hodinami
Mražená petrželka
Fitulka před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
Luci89 před 14 hodinami
Banánová omeleta
koblihhonza před 14 hodinami
Tématické fráze:
slavnostní moučníky,
slavnostní zákusky,
slavnostní moučník,
top recepty na slavnostní moučníky,
slavnostni zakusek,
slavnostní moučníky recepty,
slavnostní moučníky recept,
zákusky a řezy recepty,
slavnostní zákusky recepty,
slavnostní recepty,
řezy a zakusky,
zákusky a řezy,
recepty na zákusky a řezy,
amoniové řezy,
slavnostní řez,
moučníky slavnostní,
slavnostnirezy,
třené řezy,
nejlepší slavnostní moučníky,
slavnostní moučník recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
med,
mléko,
máslo,
soda jedlá,
máslo,
cukr vanilkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
marmeláda,
poleva citronová,
rum
Komentáře (11)