Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 530 kJ / 1 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,92 g |
| Tuky | 92,61 g |
| Vláknina | 12,70 g |
| Cholesterol | 758 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,43 g |
| Sacharidy | 69,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka.
Krok 2: Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce.
Krok 3: Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti).
Krok 4: Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso zapečené s květáčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P781
Moje poznámka
Mleté maso zapečené s květáčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P781
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 20 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty mleté maso zapečené,
mleté maso v páře,
recepty z mleteho masa,
mleté maso recepty,
mlete maso zapecene,
zapecene mleté maso,
zapékané maso vejce,
recepty z mletého masa zapečené,
mleté maso s květákem,
mlete maso,
mlete masove kostky s.vejci,
mleté v cibuli,
zapečený rohlík s vejci,
květák, mleté maso, bešamel,
mlete maso na pare,
mleté maso zapečené s vejcemi,
zapékaný květák s mletou,
mleté na páře,
zapečený mkvěták s jíškou,
rajčata,květák,mlété maso
Suroviny:
maso mleté,
květák,
rohlík,
mléko,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (9)
Přidat vejce znamena vzit vejce, jeho skorapkou narazit o hranu (napřiklad hrnku) za tuto prasklinu vejce rozevrit a jeho obsah vylít do dane misky. staci to takto podrobne?
nic proti Vam, ale myslim, ze kazdy inteligentni clovek vi, jak rozklepnout vejce. Kdyby do receptu melo prijit rozslehane vejce tak napisu "přidame ROZSLEHANE vejce". A pokud nekdo toto nevi, mozna by radeji ani nemel varit. Ale jak rikam, nic proti Vam.