Mleté maso zapečené s květáčkem

Suroviny

500 g mletého masa
1 větší květák
2 rohlíky
trocha mléka
2 střední cibule
2 vejce
sůl
pepř
Jíška:
máslo
hladká mouka
vejce
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka.

  2. Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce.

  3. Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti).

  4. Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.

Poznámka od kuchařky

Místo jíšky můžeme přímo na talíři polít rozpuštěným taveným sýrem, taky moc dobré :D

Komentáře k receptu Mleté maso zapečené s květáčkem

  • jana jana(neregistrovaná)

    me to taky neni jasne,ale vypada to ze cokoliv jakkoli se tam vrazi dopadne to dobre

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Morrigen Morrigen(autor receptu)

    petr:

    Přidat vejce znamena vzit vejce, jeho skorapkou narazit o hranu (napřiklad hrnku) za tuto prasklinu vejce rozevrit a jeho obsah vylít do dane misky. staci to takto podrobne?

    nic proti Vam, ale myslim, ze kazdy inteligentni clovek vi, jak rozklepnout vejce. Kdyby do receptu melo prijit rozslehane vejce tak napisu "přidame ROZSLEHANE vejce". A pokud nekdo toto nevi, mozna by radeji ani nemel varit. Ale jak rikam, nic proti Vam. :-)

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Pište ty recepty podrobněji. Amatér neví, jestli ve větě přidat vejce- rozšlehané, nebo jak????

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Dělala jsem. akorát jsem to obrátila,dospod mletou a na to květát a zalít vejcem s taveným sýrem.Nedávala jsem bešamel.Moc dobré i studené.Přidávám fotku.:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Morrigen Morrigen(autor receptu)

    jeee:D dekuju, sem rada, ze nekomu chutna... a za fotky taky, aspon je tu neco pro lepsi predstavu:-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Moniko, ani se ti nedivím, že to děláš z dvojité dávky, nám to také moc chutnalo:-)) I studené je to dobré, třeba s hořčicí. Posílám bodíka a dovolila jsem si přidat fotky. :yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty mleté maso zapečené mleté maso v páře recepty z mleteho masa mleté maso recepty mlete maso zapecene zapecene mleté maso zapékané maso vejce recepty z mletého masa zapečené mleté maso s květákem mlete maso mlete masove kostky s.vejci mleté v cibuli zapečený rohlík s vejci květák, mleté maso, bešamel mlete maso na pare mleté maso zapečené s vejcemi zapékaný květák s mletou mleté na páře zapečený mkvěták s jíškou rajčata,květák,mlété maso