Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina s bešamelovou omáčkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 5. 2010 11:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie293 kJ / 70 kcal
Bílkoviny5,10 g
Tuky2,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Protože většinou nemám po ruce čerstvou zeleninu, používám zeleninu mraženou (brokolice, květák, mrkev) kterou osmahnu na másle a místo vývaru použiji zeleninový masox

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Naďa

11. 8. 2013 07:47

Ahoj. Jestli mohu reagovat. :-)

Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.

Pro laiky ;-)

Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme

Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.

Jednoduché a luxusní :yes:

Eliza Eliza

22. 5. 2010 21:33

Výborný recept:yes: Sice ho realizuji v trochu zkrácené a zjednodušené variantě, ale se stejným výsledkem. Zaslouží bod a dovolím si přidat obrázky...
+:yes:

Morrigen

19. 5. 2010 15:39

děkuju děkuju, sem rada, ze se libi :-8 dnes vecer budu varit jako "lehkou veceri" (samozrejme kazdy spraskame jedno baleni zeleniny) tak snad pak nahazu i fotky... provensalske koreni je skvely napad, dnes vyzkousim...

spagetka spagetka

19. 5. 2010 15:01

:-p:-p:yes:

zizala zizala

19. 5. 2010 12:12

Zeleninku já můžu kdykoliv:-p:yes:

mirca75 mirca75

19. 5. 2010 11:32

Morrigen:-)přesně tuhle zeleninu (bretaňská) jsem včera dělala i s tou omáčkou (přidala jsem provensálské koření) jako přílohu ke kuřecímu plátku a bramborám;-) - omáčkou jen přelévám.Jen jsem do omáčky po vypnutí ještě přidala strouhaný tvrdý sýr,protože na sýrové omáčky se nechá můj starší syn ukecat:-p;-).Posílám ti první boďku a jsem ráda,že jsi sem tenhle recept přidala.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: breťanská zelenina beshamel recept beshamel zapečená zelenina s bešamelem caneloni recept bešamelová omáčka se sýrem bešamelová omáčka se sýrem zelenina s bešamelem brokolice s bešamelovou omáčkou bretanska zelenina recept zelenina s omackou květák s bešamelovou omáčkou losos s bešamelovou omáčkou recept na caneloni zelenina v bešamelové omáčce recepty květák brokolice bešamelová omáčka se zeleninou zelenina v bešamelu, caneloni dušená zelenina s bešamelem

Suroviny: brokolice, květák, mrkev, máslo, mouka hladká, smetana, mléko, vejce, sůl, pepř, ořech muškátový

TopRecepty.cz

Zelenina s bešamelovou omáčkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6J5