Fish and chips
Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu jemné a křehké tresky a křupavého těstíčka je toto jídlo opravdu skvělé.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 651 kJ / 1 829 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,20 g |
| Tuky | 23,07 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,02 g |
| Sacharidy | 178,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fish and chips
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dq4B
Moje poznámka
Fish and chips
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dq4B
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 5 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 6 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 6 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 13 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 3 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 4 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 5 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 5 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 5 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 6 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
fisch and chips,
fisch and chips recept,
fish,
fisch,
fisch chips,
fisch a chips,
fisch end chips,
fisch and chipsy,
recept fisch and chips,
recept na fisch and chips,
těstíčko na fisch and chips,
recept na fish and,
chips,
fisch end chipsy,
recept fisch chips,
halibut recepty,
fisch n chips,
fish čips,
fisch cips,
fisch chips recept
Suroviny:
ryba mořská,
omáčka worcesterová,
šťáva citronová,
hořčice pikantní,
mouka,
mouka,
cukr,
pivo světlé,
sůl,
žloutek,
mléko,
voda,
bílek
Komentáře (21)
iunka:
Ano, ocet je na rybu i na hranolky (hotové
POZOR
Já jsem si toho všimla až teď s přidáním fotek
Iunko
Posílám bod a obrázky.
Pokud se chips týká, ochutnal jsem jich moc druhů, to opravdu záleží spíš na restauraci, jak je dělají. Od prostých hranolků, přes osminky brambor nadlouho namočených ve vodě, aby se vylouhoval škrob a byly křupavější. Nejlepší jsem měl v restauraci "Duplin up" (nehledejte, byla v Boise, Idaho). Ryba byla v halibut pivním těstíčku, brambory byly na lupeny, to znamená trochu silnější než klasické brambůrky, smažené ve friťáku do zlatova, vevnitř měkké. Bože to byla dobrota.
Bod samozřejmě přidávám.