Paneer
Indický sýr - paneer je dobré si připravit den dopředu. Když je odleželý, lépe se krájí a drží tvar. Skvěle se griluje a peče, protože si zachovává pevnou strukturu. Pečením se jeho chuť zvýrazní. V indické kuchyni často nahrazuje maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mlieko vlejeme do hrnca a chvilu zhrievame na silnom ohni. Nesmie sa zacat varit.
Krok 2: Prilievame 3 lyzice citronovej stavy a hned miesame. Zacne nam hustnut. Hned ako sa mlieko zacne zrazat ohen stiahneme na najslabsi a chvilu miesame.
Krok 3: Pridame este 1-2 lyzice stavy z citrona a miesame. Mlieko by sa malo zacat oddelovat od vody. Akonahle sa oddeli, odstavime z ohna.
Krok 4: Nachystame si bud tenku latku (muslin) alebo ja pouzivam obycajne sitko a misku, na ktoru si polozime sitko. Mlieko scedime, vodu z misky vylejem.
Krok 5: Vareskou zbokov paneer stlacame smerom do stredu, aby sme vytvorili hrudku. Nechame ho odlezat na sitku, aby odkvapkala vsetka prebytocna tekutinu.
Krok 6: Po hodine paneer obratime, zbokov popritlacame smerom dostredu vareskou a znova nechame odlezat 2-3 hodinky.
Zveřejněno 27. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
Moje poznámka
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 49 minutami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 3 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 3 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
paneer,
sýr paneer,
paneer recept,
domaci syr z mleka a citronu,
shahi paneer recept,
paneer recepty,
domácí balkán z tvarohu,
panir,
domácí paneer,
domácí sýr paneer,
paneer sýr,
recept paneer,
kde koupit syřidlo,
kde koupit paneer,
shahi paneer,
domácí sýr citron,
paneer výroba,
výroba paneer,
mléko citron výroba sýra,
domaci syr z citronu
Suroviny:
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (28)
Ten středně tuhý tvaroh si můžeš udělat i z měkkého tvarohu (dát do plátěného sáčku a vymačkat).
Jani,to jsi dělala z jakého mléka
Nechala jsem ho odkapat v plátýnku a vznikl mi krásný bochánek
bodík