Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavská buchta

Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si vás bratislavská buchta získá již po prvním kousku.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 35x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 616 kJ /
3 732 kcal
Bílkoviny89,90 g
Tuky152,30 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 705 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy494,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C. Krok 2: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem. Krok 3: Z mléka a pudinkového prášku a 2 lžic krystalového cukru uvaříme hladký pudink. Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Na plech vylejeme první, světlou část. Krok 5: Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Horký pudink vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct do předehřáté trouby přibližně 30 minut. Krok 6: Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá. Krok 7: Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Krok 8: Směs nalijeme na upečený horký koláč, rozetřeme a posypeme skořicí. Krok 9: Necháme v lednici přes noc zaležet a druhý den podáváme.

TIP: Moučník, dezert nebo zákusek - rozdíly mezi nimi

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Pr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76Pr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím,
prosím o radu, je možné místo smetany použít tvaroch? Díky za radu :-)

Esmeralda 26. 4. 2016 01:33
Doporučuji úplně vynechat vodu a komplet ji nahradit olejem! Buchta je pak vláčnější a není suchá jako když tam dáte vodu,jsou to moje léta praxe :-)

cathleen: Děkuji, jsem rád, že chutnají.

Dnes znovu upečeny - fantastické:-p:yes:

Nadja: protože si přečtěte ještě jednou recept, kde je 0,1 vody i oleje a paní píše, že je lepší dát více vody :)

Jak se bucha dlouho peče a při kolika stupních?

Tak jsme je pekly znovu (přidala jsem fotky)....do těsta dávám 150 ml vody + 100 ml oleje a mléko na pudink lehce ředím vodou.
Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším :yes:

Vašku, řezy jsem znala z doslechu, ale nikdy nepekla. Až v pátek - byly úžasné, na fotku nebyl čas.:-8:yes: Znovu jsme je se snachou pekly hned v neděli, no, nezbylo.....ale chystám se je dělat zas za týden, když jim tak chutnají (a snad už se konečně "zajedí") a doufám, že stihnu i tu fotečku:-K

Buchtu už dělám asi 15let je výborná;-)

Moc dobrá moc. Zkusila jsem ji i nechat bez kakaa, jenom žlutej piškot a použít čokoládovej puding a musím říct, že mi chutnala možná ještě víc :-))

JE VELMI DOBRÁ,DÍKY:-):-):-):-):-):-)

Bratislavskou buchtu jsem už pekla několikrát a vždycky se po ní jen zaprášilo.Doporučuji,opravdu výborná!:yes::-)

VÝBORNA BUCHTA dělám jí každý měsíc:-K:-D Vždy se po ní zapráší:-p

Bianka1: Proč je lepší dát 100 ml oleje místo v receptu uváděný 0,1 l oleje?
Vždyť 0,1 litru = 1 dl = 100 ml

já mám trochu jiný recept, do těsta dávám vanilkový puding a nahoru sipu skořicí, je to lepší...oleje dávám míň ale každý podle svého vkusu :-) +1

JE LEPŠÍ DÁT 100ML OLEJE A 200ML VODY-JINAK JE OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ:-8

Ted jsem dělala tuto buchtu,je nějaká moc olejovatá.Nemáte tu špatně zadané ingredience?:-(

Bratislavská buchta se opravdu povedla :yes: a sklidila jsem s ní úspěch nejen doma. :-K Tak kuchařinky, směle do ní.:-p

Ivana milická 7. 7. 2009 17:59
Doporučuji,já dělala s jahodovým pudinkem,do těsta jsem dávala po lžičkách

Tématické fráze:
bratislavske rezy, bratislavské vlny, recept na bratislavskou buchtu, nějaká dobrá buchta, bratislavká buchta, bratislavský řez, bratislavska, fantastická buchta se zakysanou smetanou, bratislavskábuchta, bratislavský koláč, angreštová buchta, buchta z bramborové kaše, bramborová buchta babiččiny recepty, fantastická buchta, nejaka buchta, recepty na buchtu, top recepty buchty, karamelová buchta, recept na dobrou buchtu řezy, buchta ze zakysané smetany

Suroviny:
cukr krystal, mouka polohrubá, vejce, mléko, voda, olej, kakao, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr krystal, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, pudink, skořice, máslo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu