Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový salát s Hermelínem a vejcem

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 055 kJ /
730 kcal
Bílkoviny36,68 g
Tuky49,78 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 372 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,66 g
Sacharidy30,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme. Krok 2: Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký. Krok 3: Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený Hermelín, jemně nakrájenou cibuli, nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme. Krok 4: Vše spojíme majonézou, zlehka promícháme a dochutíme. Krok 5: Necháme důkladně vychladit v lednici.

Zveřejněno 17. 6. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BOV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0BOV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyborny salat Děkuji za recept :-K

kouzelnice: První rajčata jdou vždy do tohoto salátu i u nás :-D

Výborný salát,dělám každé léto,když mám domácí rajčátka:-)

neumazlitelná bestie:Každý podle libosti;-) Mně to stačí takto:-D

neumazlitelná bestie 19. 6. 2015 19:17
miliana: aby bylo jídlo opravdu dobré,je třeba přidat cca 1 kg kvalitních buřtů,dále 1 vařené koleno a na dochucení tohoto svěžího zeleninového salátku dozdobíme plátky bůčku či klobásy..............

Na saláty je lepší používat vyloženě salátová rajčata.Nejsou-li, tak salát dělat těsně před podáváním. Osolené rajče zhadrovatí...místo sýra dávám kvalitní špekáček, hermelín je dobrá varianta - vyzkouším :yes:

:-p:-p:-p,s hermelínem jsem ještě nezkoušela,dobrá inspirace :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
salát s hermelínem, hermelínový salát s vejci, hermelinovy salat s rajcaty, rajčatový salát s vejci, salát z hermelínu a rajčat, rajčatový salát, salát z rajčat a hermelínu, salát s rajčaty a hermelínem, hermelínový salaát, rajčatový salát s majonézou, salat s hermelinem recept, salát z hermelínu, rajcatovy salát s vajickem a majonezou, rajčatový salat pikant s majonézou, salat s rajcat a hermelinu, rajčatový salát se salamem, rajčatový salát s majonézou a hermelinem, saláty z rajčat, salat z hermelinu a rajčaty, papriky rajčata hermelín salát

Suroviny:
rajče, sýr hermelín, vejce, cibule, cibulka jarní, bazalka čerstvá, majonéza, pepř, sůl, koření salát pikant

Přidat fotografie receptu