Sezamky
Postup přípravy
Po vychladnutí sezamky nalámeme
Poznámka:
Lze vyrobit i ze třtinového cukru; ten se rychleji taví a také rychleji PŘEPALUJE!!!
Sezamu se snažíme zapracovat do karamelu co nejvíce, ale jenom tolik, aby směs byla ještě tekutá a dala se roztírat.
Sezamky je vhodné skladovat v suchu, protože vlhnou. Mně se osvědčily sáčky se suchým zipem (např. od třtinového cukru)
Zveřejněno 23. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sezamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EB14
Moje poznámka
Sezamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EB14
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Salát z pečených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno 21. 7. 2025 12:04:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pomazánka z cukety
ZboSy před 30 minutami
Kuřecí v rajčatové omáčce
koczkodanka před 41 minutami
Cuketová polévka s koprem, sýrem a smaženými vejci
zenikar před 57 minutami
Špenátová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Papucel před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Lemur91 před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Lidusenkaf před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
kris_tynaa před 1 hodinou
Buchta s meruňkami
Dogys před 1 hodinou
Tématické fráze:
sezamky recept,
sezamky-recept,
sezamky,
sezamky recepty,
domácí sezamky,
recept na sezamky,
sezam s medem recept,
recept sezamky,
paleodietapocesku,
proč sněhové pusinky vlhnou,
sezamky s medem recept,
sezam s medem recepty,
sušenky sezamky,
sezamové sezamky,
sezamky s medem,
sezam karamelem,
sezamky z bílků,
sezamky cukrovi,
sezamky listové těsto,
karamel sezam
Suroviny:
semínka sezamová,
cukr krystal
Komentáře (4)