Sezamový chléb z Íránu

Suroviny

25 g droždí
3 dl vlažné vody
2 lžíce oleje
8 dl hladké mouky
(ev. 1 lžička soli)
voda k potření
2 lžíce sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobte do mísy, přidejte vodu a ostatní ingredience vyjma sezamových semínek. Vypracujte hladké těsto a nechte kynout pod utěrkou cirka hodinu. Poté zpracujte těsto na válu, rozdělte na čtyři stejné díly a vyválejte válečkem do podlouhlých placek.

  2. Položte placky na vymaštěný plech a nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.

  3. Potřete chléb vodou a posypte sezamovými semínky.

  4. Pečte v troubě vyhřáté na 175-200°C nejméně 10 minut než chléb dostane pěknou barvu.

Komentáře k receptu Sezamový chléb z Íránu

Tématické fráze: sezamové placky sezamový olej recepty írán recepty domácí chleba sezamový íránský chléb sangak-recept sezamovy chléb do pekarny placka ze sezamu sezamový chléb z pekárny sezamove seminko použití v pekárně chléb ze sezamových semínek sezamový olej recept sezamový olej recept recepty ze sezamových semínek sezamový chléb domácí pekárna sezamový domácí chléb íránské recepty recept iran chleb ze sezamovych seminek recept recepty iran iran recept