Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 339 kJ / 1 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,40 g |
Tuky | 11,88 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 589 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 73,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Až budou dozlatova, přisypeme papriku. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a žampiony (také na větší kousky). Orestujeme. Přidáme sůl a koření.
Krok 2: Vaříme v papiňáku na mírném plameni asi hodinu (můžeme i v obyčejném hrnci, ale to trvá déle).
Krok 3: Pak odstavíme, otevřeme a přidáme višně. Pod pokličkou ještě asi tak 10 minut povaříme. Podle libosti můžeme zahustit jíškou, případně ještě dochutíme.
Zveřejněno 26. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš s višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yn2R
Moje poznámka
Guláš s višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yn2R
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 51 minutami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 52 minutami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 1 hodinou
Rajčatový protlak
douver před 1 hodinou
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 5 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 7 hodinami
Tématické fráze:
ˇjelení maso s višněmi,
vepřový guláš s višněmi,
jelení maso s višněma
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
cibule,
česnek,
sádlo,
žampióny,
višně,
sůl,
paprika sušená sladká,
pepř,
bobkový list
Komentáře (6)
casino:
Nenapsala bych, že guláš v papiňáku není dobrý, ale není to ono. Maso se rozpadne na jakési provázky. Zato když se opravdu pomalu dusí v troše tekutiny, jsou výsledkem měkounké kostičky, které se nerozpadají. Mám papiňák nový i starý, ale nevařím v něm často, hlavně ne maso
Já maso na guláš DUSÍM
A že to z tlakáče není dobré?
No, to netvrdím..., záleží i na kuchtíkovi. Ale rozdíl v chuti je
Nevěříte?
Není nic jednoduššího, než uvařit stejný guláš paralelně.
Zkuste a dejte vědííít, zda vaši spolustolovníci poznali rozdíl...
Pokud rozdíl při ochutnávce naslepo nepoznali, změňte spolustolovníky