Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

Mně to těsto skoro vůbec nekynulo. Není to málo 11 g droždí na půl kg mouky?

Milované zemiakové placky, klasika.

Čím viac pripečenejšie a chrumkavejšie sú úžasné.

Pokud bychom chtěli dodržet tradici podle místa vzniku v rakouských lázních Bad Ischlu, pak by měly být slepovány pouze rybízovou nebo meruňkovou marmeládou.

Zabulienka: toto nie sú šúľance v žiadnom prípade. Šúľance sú z klasického zemiakového cesta.

BinaSa: dobře, upravím vám to na smetanu ke šlehání - může být? 😊

Skvělý recept! Moje prvotina, co se mřížkovaného lineckého koláče týče. Křehký, chutný. Manžel nadšený, já také 😋

Co fotka, to jiná porková polévka. Jak vlastně vypadá?

PetrM: Já děkuji za milý komentář a vyzkoušení.

Letos jsem ji pekla poprvé a je to teda fuška. 😊 Pekla jsem při 80 °C asi 12 hodin a pak 1,5 hodiny na 140 °C.

cathleen: ja nepsala smetanu na vaření ale jen smetanu a myslela sem 33%
Správkyně to opravila špatně 🤷‍♀️

Už jsem jí pekla několikrát, občas doplněnou ořechy nebo dobarvenou kakaem. Ale pozor: je na dost velkou formu, případně dvě menší, ale stejné tvarem i množstvím vloženého těsta. Pár lidí psalo, že ji spálili, nebo se jim zdrcla = pěkně nakynula a potom spadla. Poradím, jako prevence proti zdrcnutí: nehýbat s formami, opatrně a pomalu otevírat i zavírat troubu při kontrole, ať není větší teplotní šok, i po upečení nehýbat, nechat částečně vychladnout při otevřené troubě. A mějte na paměti , že každá trouba peče jinak, takže teplota je individuální : já pokud začnu péct na 150 až 160°, po kratší chvíli stahuji na 130°, alobalem nezakrývám , ale pokud vidím, že se nahoře dost zabarvuje, na nějaký čas vypínám horní ohřev a celou dobu mám zapnutý ventilátor, ať horký vzduch dobře cirkuluje. Můj postřeh: klidně stačí i tři průměrné nebo dokonce menší banány, předejdete občas zmiňovanému ,,lepení" A taky záleží na velikosti hrnečku který používáte...