Bábovka Ing. Petr
Jako sladkou tečku po svátečním obědě můžeme tentokrát připravit mramorovou bábovku Ing. Petra. Možná ji známe jako "strakatou" - podstatné je, že část těsta je obarvená kakaem a ozdobně navrstvená na světlé těsto.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 361 kJ / 3 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,16 g |
| Tuky | 179,92 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 442,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme vejce s cukrem.
Krok 2: Postupně vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Krok 3: Část těsta odděláme a ochutíme kakaem. Kakaové těsto vrstvíme střídavě se světlým těstem do vymazané a vysypané formy na bábovku.
Krok 4: Pečeme asi 30–45 minut, zpočátku na 180 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Moje poznámka
Bábovka Ing. Petr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoZ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 9 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
recept babovka,
bábovka ing.petr,
bábovka,
bábovka zebra,
bábovka recept,
bábovka ing.petra,
vynikajici babovka,
recepty bábovka,
babovka ing,
bábovky recepty,
top recepty bábovka,
zdravá bábovka,
jak upéct bábovku,
fantastická bábovka,
úžasná bábovka,
zebra bábovka,
dort zebra,
levná bábovka,
bábovky recept,
olejová bábovka nejlepší
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
vejce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (162)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
dvě scvrklá jablka na jemno a půl kelímku zakysanky. Nemá chybu.... foto už přidávat nebudu.
Děkuji .
Všem mohu doporučit.
Bábovka je chuťově výborná. Jen se mi při vyklápění roztrhla, asi to bylo řidším těstem, jinak chválím
I mramorování se povedlo
dál. Příště budu dělat ale 2. Dík za rychlý a výborný recept
Děkuji
Zrovna je v troubě a peče se. Jen mám strach z toho že ji nev
Je výborná, dělala jsem ale také z 1 a 1/2 dávky a bylo to tak akorát. Uvedená dávka ze 2 vajec musí být na malou formu.
Super a díky
Bod je zasloužený
Za pár minut se uvidí
Dávám za ní bodík
moc jsme si pochutnaly budu péct častěji