Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 20:47
Už se těším, pipre mi ho udělala na zítřejší oslavu!!
21. 7. 2010 11:21
Marcelo, já ji koupila v Tescu i v Albertu - nevím, jaké máš možnosti.
21. 7. 2010 10:35
Ahol ?chtela jsem se optat , kde se koupi šlehačka Cremefine . Nikde jsem na ni nenarazila . Diky Marcela
10. 7. 2010 14:40
Vypadá to moc dobře!
20. 6. 2010 17:32
Makysek a díky.Když nezbyl ani pekáček, tak věřím, že se nedalo ani nic vyfotit
20. 6. 2010 10:42
To je naprostá bomba!!! U nás po nich málem nezbyl ani pekáček Jsou úžasné... Moc moc moc chválím!
13. 6. 2010 20:48
LENNNO - jsi super, že jsi šla do té dortové formy, jen zatlačím slzu, že jsi nepřidala fotku. Jsem se tak těšila. Ráda vidím svoje výtvory od jiných kuchařek
13. 6. 2010 19:23
Jů,tohle si nechám líbitvyzkouším + bodíček posílám
13. 6. 2010 19:13
Tak jsem řezy dělala na narozeninovou oslavu a měly obrovský úspěch . Ikdyž jsem kuchařka začátečník, tak se povedly! Dělala jsem je do dortové formy - z celé dávky a piškot byl vysoký cca 2 - 2,5 cm, pařížskou šlehačku také celou dávku, jen krému(dělala jsem z Baileys)bylo do dortové formy moc. Posílám bodík a řezy všem moc doporučuji , budete doma za hvězdu!
10. 6. 2010 17:22
Omarek-pekařko, škoda, že jsi nezašila jeden vzorek k focení
10. 6. 2010 16:50
.. nejsem žádná pekařka, ale tohle se mi podle popsaného super postupu podařilo naprosto dokonale .. oblizovali se všichni jak doma tak v práci .. i u přítele .. prostě super!!
9. 6. 2010 20:25
Kde je vaječný likér, nemůže být jinak, než dobře... Postup i fotečky jsou skvostné a já jen koukám, jak mi to mohlo uniknout... Většinou posílám bod až po řádném vyzkoušení, ale tenhle recept si žádá výjimku...
9. 6. 2010 20:12
LENNNO, já v dortové ještě nedělala, ale celkově byl hnědý piškot vysoký asi 1cm až 1,5cm, což si myslím, že v dortové bude dvojnásobek. Vzhledem k tomu, že je tam málo mouky, tak na tom plechu to bylo fakt max. 1,5cm piškotu + 1cm krému + 1cm pařížské šlehačky=max.4cm vysoké řezy, takže abys měla představu. Já dělám na plechu, aby toho bylo hodně Pokud budeš dělat v dortové formě, měla bys asi ubrat krému i šlehačky. Ale to zase záleží, co od toho očekáváš. Někdo dělá v dortové právě proto, aby to bylo vysoké. Ozvi se potom, jsou hodně lehounké díky vaj.koňaku a šlehačce.
9. 6. 2010 17:53
Řezy vypadají skvěle! Prosím o radu - když bych je chtěla dělat dělat v dortové formě, tak mohu piškot udělat z poloviční dávky? Odpovídá to zhruba? Mám na mysli, aby to nebylo z poloviční dávky třeba moc nízké... nemám ještě moc odhad v oku. Předem děkuji!
7. 6. 2010 16:22
Janulo, žloutky s cukrem se ušlehají do pěny a buď přidáš po lžičkách horkou vodu(dám vždycky ohřát v rychlovarné konvici,nedávám z kohoutku), nebo já právě z konvice napočítám 3 lžíce a hned zase zašlehám, nebo prostě zamíchám i s přidáním oleje - nic se tomu nestane. Takže neliješ žádnou vařící vodu přímo na žloutky, ale horkou vodu na vaječnou pěnu..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 14 minutami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 3 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 3 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 6 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů