Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 7. 2010 20:47

Už se těším, pipre mi ho udělala na zítřejší oslavu!!:-p

jahoda jahoda

21. 7. 2010 11:21

Marcelo, já ji koupila v Tescu i v Albertu - nevím, jaké máš možnosti.;-)

Marcela

21. 7. 2010 10:35

Ahol ?chtela jsem se optat , kde se koupi šlehačka Cremefine . Nikde jsem na ni nenarazila . Diky Marcela

Lykeli

10. 7. 2010 14:40

Vypadá to moc dobře! :yes:

jahoda jahoda

20. 6. 2010 17:32

Makysek:yes: a díky.Když nezbyl ani pekáček, tak věřím, že se nedalo ani nic vyfotit;-)

makysek

20. 6. 2010 10:42

To je naprostá bomba!!! U nás po nich málem nezbyl ani pekáček :-)) Jsou úžasné... Moc moc moc chválím!

jahoda jahoda

13. 6. 2010 20:48

LENNNO - jsi super, že jsi šla do té dortové formy, jen zatlačím slzu, že jsi nepřidala fotku. Jsem se tak těšila;-(. Ráda vidím svoje výtvory od jiných kuchařek;-):yes:

lemarti

13. 6. 2010 19:23

Jů,tohle si nechám líbit;-):-)vyzkouším + bodíček posílám:-K

LENNNA

13. 6. 2010 19:13

Tak jsem řezy dělala na narozeninovou oslavu a měly obrovský úspěch :yes::yes:. Ikdyž jsem kuchařka začátečník, tak se povedly! Dělala jsem je do dortové formy - z celé dávky a piškot byl vysoký cca 2 - 2,5 cm, pařížskou šlehačku také celou dávku, jen krému(dělala jsem z Baileys)bylo do dortové formy moc. Posílám bodík a řezy všem moc doporučuji :yes::yes:, budete doma za hvězdu! ;-)

jahoda jahoda

10. 6. 2010 17:22

Omarek-pekařko:yes:, škoda, že jsi nezašila jeden vzorek k focení;-)

Omarek

10. 6. 2010 16:50

.. nejsem žádná pekařka, ale tohle se mi podle popsaného super postupu podařilo naprosto dokonale .. oblizovali se všichni jak doma tak v práci .. i u přítele .. prostě super!!:-K

Eliza Eliza

9. 6. 2010 20:25

Kde je vaječný likér, nemůže být jinak, než dobře...:-p:yes: Postup i fotečky jsou skvostné a já jen koukám, jak mi to mohlo uniknout...:-O Většinou posílám bod až po řádném vyzkoušení, ale tenhle recept si žádá výjimku...:yes:;-)

jahoda jahoda

9. 6. 2010 20:12

LENNNO, já v dortové ještě nedělala, ale celkově byl hnědý piškot vysoký asi 1cm až 1,5cm, což si myslím, že v dortové bude dvojnásobek. Vzhledem k tomu, že je tam málo mouky, tak na tom plechu to bylo fakt max. 1,5cm piškotu + 1cm krému + 1cm pařížské šlehačky=max.4cm vysoké řezy, takže abys měla představu. Já dělám na plechu, aby toho bylo hodně;-) Pokud budeš dělat v dortové formě, měla bys asi ubrat krému i šlehačky. Ale to zase záleží, co od toho očekáváš. Někdo dělá v dortové právě proto, aby to bylo vysoké. Ozvi se potom;-), jsou hodně lehounké díky vaj.koňaku a šlehačce.:-)

LENNNA

9. 6. 2010 17:53

Řezy vypadají skvěle! :yes: Prosím o radu - když bych je chtěla dělat dělat v dortové formě, tak mohu piškot udělat z poloviční dávky? Odpovídá to zhruba? Mám na mysli, aby to nebylo z poloviční dávky třeba moc nízké... nemám ještě moc odhad v oku. Předem děkuji!

jahoda jahoda

7. 6. 2010 16:22

Janulo, žloutky s cukrem se ušlehají do pěny a buď přidáš po lžičkách horkou vodu(dám vždycky ohřát v rychlovarné konvici,nedávám z kohoutku), nebo já právě z konvice napočítám 3 lžíce a hned zase zašlehám, nebo prostě zamíchám i s přidáním oleje - nic se tomu nestane. Takže neliješ žádnou vařící vodu přímo na žloutky, ale horkou vodu na vaječnou pěnu..;-)

1 10 11 12 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD