Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci v aspiku

Klasické utopence můžeme ozvláštnit tak, že je můžeme zalít aspikem. Pak je můžeme podávat i jako součást obložené studené mísy. Jejich pikantní nakyslá chuť pak bude vítanou změnou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,03 g
Sůl15,00 g
Sacharidy79,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu (podravku) svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3 minuty vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Krok 2: Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájíme na centimetrová kolečka (případně kostičky). Kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka. Krok 3: Buřty, okurku a cibuli zalijeme teplým nálevem a necháme 3 dny marinovat. Krok 4: Po uplynutí doby si připravíme aspik. Slijeme nálev z utopenců, dolijeme vodou na požadované množství pro 2 sáčky želatiny, ohřejeme na 80 °C – nesmí se vařit! Krok 5: Obdélníkovou formu na pečení (nebo srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií a nalijeme sběračkou asi 2 cm nálevu. Krok 6: Necháme chvíli v chladu ztuhnout a pak střídavě dodáváme po vrstvách směs buřtů s cibulí a zaléváme nálevem aspiku. Buřty mají tendenci vyplavávat nahoru, tak vždy chvíli počkáme a necháme maličko zatuhnout.

TIP: Utopenci a další naložené dobroty. Co všechno můžeme naložit?

Zveřejněno 3. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Utopencový aspik můžeme udělat i tak, že buřty nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí a okurkami nasypeme do obalu na tlačenku a zalijeme aspikem, zavážeme a necháme ztuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMML

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Toto kupuji u řezníka za hříšné peníze ale je to opravdová lahůdka.:-p Ale když je tu recept tak asi zkusím udělat doma. Moc díky za recept.:yes::yes::yes::yes:

Miluju utopence,miluju aspik,takže se na to co nejdříve vrhnu:-D:yes:

To vypadá hodně dobře :yes::yes:+

Tématické fráze:
buřty v aspiku, špekáčky v aspiku, utopenci v rosolu, utopenec v aspiku, buřty v rosolu, utopenci v želatině, utopenci, špekáčky v aspiku recept, utpoenci v aspiku, čočkový aspik, špekáčky v v aspiku, v aspiku, špekáčky v aspiku, aspik, utopenvi v aspiku, utopenci recept, recept na utopence, utopencový salát, utopenci v rosolu recept, buřty s cibulí v aspiku

Suroviny:
špekáček, ocet, voda, cibule, okurky sterilované, sůl, cukr, vegeta, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu